Hun leder sitt siste landsmøte i DNT

Berit Kjøll, som har vært foreningens styreleder i 6 år, leder sitt siste landsmøte. Dronning Sonja står på gjestelisten. Foto: Marius Dalseg Sætre

Dronning Sonja, kultuminister Trine Skei Grande og over 400 DNT-ere deltar på DNTs landsmøte i Oslo 8. og 9. juni.

Årets landsmøte har historisk sus: I år er det nemlig 150 år siden foreningen ble stiftet i Østmarka i Oslo. Berit Kjøll, som har vært foreningens styreleder i 6 år, leder sitt siste landsmøte, og valg av styreleder står derfor på dagsorden.

- Dette er et helt spesielt landsmøte på mange måter. Vi skal markere den stolte historien vi har bak oss og den positive utviklingen vi er i. Vi skal også vedta en ny strategisk retning for de neste fem årene som ytterligere forsterker DNT som en bærekraftig og fremtidsrettet kraft i samfunnet, sier Kjøll.

Grønne veivalg

DNTs strategiske veivalg «et rikt liv med enkle midler» inneholder flere konkrete forslag til bærekraftige tiltak, blant annet å erstatte dieselaggregater på hyttene og avvikle fellesturer med fly.

- Jeg er veldig glad for å kunne overlevere en sprek 150-åring. DNT er en solid organisasjon i vekst, friluftsliv er i vinden som aldri før, og DNTs medlemstall, aktivitetstilbud og dugnadsinnsats er i en svært positiv utvikling, sier Kjøll.

Skal diskutere vindkraft

Delegatene fra de 57 medlemsforeningene skal også behandle en resolusjon om vindkraft.

- Vindkraftutbyggingen må ikke ødelegge våre vakreste naturområder. Landsmøtet skal diskutere DNTs krav til regjeringens arbeid med en nasjonal ramme for vindkraft, for å sikre bedre lokal medvirkning og større vekt på hensynet til natur og friluftsliv.

Dronningen og kulturministeren deltar

H.M. Dronning Sonja er æresmedlem i DNT, og deltar på festmiddagen lørdag kveld, der hun blant annet får med seg utdelingen av flere ærestildelinger til folk som har gjort en spesiell innsats for DNT og friluftslivet. Kulturminister Trine Skei Grande (V) åpner landsmøtet fredag 8. juni.

Landsmøtet gjennomføres på Scandic Holmenkollen Park hotell og åpnes formelt fredag 8. juni klokken 13:00. Møtet fortsetter blant annet med en mottakelse i Oslo Rådhus av ordfører Marianne Borgen samme kveld. Ny strategi, resolusjon og ny styreleder er saker som behandles og vedtas lørdag 9. juni.

Her er programmet for landsmøtet.

Slik er DNT organisert.

Her er landsmøtedelegatene samlet til DNTs landsmøte i Kristiansand i 2017.
Her er landsmøtedelegatene samlet til DNTs landsmøte i Kristiansand i 2017. Foto: Marius Dalseg Sætre

Skrevet av Margrethe Assev 6. juni 2018