Feir 17.mai ute

Foto: Marius Dalseg Sætre

Det finnes alternativ til barnetog, bunad og salutt. Du kan ta 17. mai -feiringen på tur med oss!

– Den Norske Turistforenings medlemsforeninger arrangerer flere turer 17.mai. Her er alt fra toppturer, til rusletur og stiløping, sier Nils Øveraas, generalsekretær i DNT.

– Å feire Norges bursdag på tur, er hva jeg vil kalle en fullkommen feiring, sier Øveraas.

Her er noen av turene du kan bli med på:

Feiring på Norges tak

Bli med og syng nasjonalsangen på selveste Galdhøpiggen. Hva er vel mer stemningsfullt enn å markere grunnlovsdagen på toppen av Norge med utsikt over hele kongeriket? Turen går på ski frem til piggeura.

Skitog til Gaustatoppen

Tradisjon tro arrangerer Telemark Turistforening skitog-tur til Gaustatoppen. På toppen venter gjengen på Gaustatoppen Turisthytte med flagg, kaffe og vafler.

Champagnelunsj i Bærumsmarka

Her har du muligheten til å få med deg nasjonaldagsmarkering før turen. Målet er Skuta, som ligger høyt og fritt med flott utsikt og i passende gå- eller sykkelavstand. Skuta var trolig en av Bærums bygde borger i folkevandringstiden rundt år 400-600.

Solnedgang på Sæterfjellet

Etter en lang dag med 17 mai feiring, tog og kaker er det deilig med en luftetur på fjellet. Møt opp på Klimpen kl 19.00 og se solnedgangen fra toppen av Sæterfjellet.

17.mai og pinsefeiring på Haukeliseter

Haukeliseter Fjellstue feirer 17.mai og pinse med fellestur og treretters middag. Ta med valgfritt turantrekk (bunad for de som ønsker det), fjellski og bli med på tur etter vær og snøforhold.

Bløtkake i Oslomarka

Lett tur på ni kilometer fra Movatn stasjon via hytta Sinober ned til Nittedal.  Her blir det bløtkake og sang på stien.

Feiring på Finsehytta

Her blir det flaggheising, tur til Hardangerjøkulen, og middagsbuffet og konsert på kvelden. Bli med på en helt unik feiring av 17. mai  omringet av nydelig natur og flott vårstemning på fjellet.

Skrevet av Line Hårklau 11. mai 2018