Nå legges festivalbillettene ut

På fjellfilmfestivalen er det høy stemning og masse film.
På fjellfilmfestivalen er det høy stemning og masse film. Foto: Juel Victor Løkstad

I dag, fredag 1. mars. legges billettene til årets Fjellfilmfestival på Gjendesheim og Fjellitteraturfestivalen på Finse ut for salg.

- Løp og kjøp, det kommer til å utsolgt, sier festivalsjef Marte Strand i Fjellfilmfestivalen. Som tidligere år lover hun et breddfullt og spennende program, med årets beste friluftsfilmer. Programmet er foreløpig på planleggingsstadiet, men blant annet Baffin Babes står høyt oppe på ønskelista.

Gjendesheim

I fjor flyttet Fjellfilmfestivalen fra Turtagrø til Gjendesheim. Festivalsjef Strand gleder seg - om mulig - enda mer til årets festival som går av stabelen 13.-15. september.
- Publikum tok godt imot Fjellfilmfestivalen på Gjendesheim, og vi hadde et veldig vellykket arrangement i fjor, så i år skal vi bare fokusere på å gjøre festivalen enda bedre. Vi gleder oss til fjellfolk og filmfolk kommer sammen for en innholdsrik helg i september, og lover de nyeste fjellfilmene, interessante foredragsholdere, lærerike kurs og turer i fantastiske naturomgivelser, sier Strand.

850 publikumsbilletter legges ut for salg 1. mars.

Bok i sentrum

På Finse er det bok i sentrum under Fjellitteraturfestivalen som går av stabelen 26.-29. september.

- Vi har flyttet festivalen fra oktober til september. Da er Finsehytta fortsatt åpen, og sannsynligheten for bedre vær og høyere temperatur på alle plan, sier festivalsjef Henriette Larsen.

Fjellitteraturfestivalen er en hyggelig, intim og inspirerende festival.

- Vi har sikret oss Marius Nergård Pettersen som en av foredragsholderne. Hans turer fra Oslo har skapt store overskrifter i media, og det blir interessant å høre hans egen versjon av turmålene rundt hovedstaden, sier Larsen.

Det legges opp til flere turer rundt Finse, med erfarne turledere, fellestur med høytlesning på toppen av et fjell, foredrag i intime omgivelser inne på Finse 1222, frokostsamtale om et aktuelt tema innen fjell og friluftsliv, skrivekurs og fotokurs, akustisk konsert og mange flere overraskelser i løpet av helgen!

- Målet vårt er en festival for alle som er glad i fjellet og liker bøker, enten det er klassisk fjellitteratur eller skjønnlitteraturen du leser når du er på tur. Fjellitteraurfestivalen på Finse skal være en møteplass mellom generasjoner og erfaringer - der inspirasjon og tiltrekningen til fjellet er i sentrum, forteller Larsen. Hun legger til at Fjellitteratur har vært arrangert to ganger tidligere på hotellet Finse 1222. Nytt av året er at også Finsehytta blir med å lage festival.  

250 billetter til Fjellitteraturfestivalen legges ut for salg.

Høytlesning skaper god stemning under Fjellitteraturfestivalen.
Høytlesning skaper god stemning under Fjellitteraturfestivalen. Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Annonse