Barnas Turlag er Årets Bronsebukk

- Vi er veldig stolte over å bli tildelt prisen som Årets Bronsebukk 2012, sier fagsjef for Barnas Turlag, Kristin Oftedal Vinje.
- Vi er veldig stolte over å bli tildelt prisen som Årets Bronsebukk 2012, sier fagsjef for Barnas Turlag, Kristin Oftedal Vinje. Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Barnas Turlag er mottaker av Årets Bronsebukk 2012.  Barnas Turlag får prisen fordi deres aktiviteter skaper naturopplevelser og bidrar til å aktivisere tusenvis av barn.

Prisen ”Årets Bronsebukk” deles ut av stiftelsen for Musikkteateret Bronsebukkene på Jevnaker. Prisen deles hvert år ut til en organisasjon, institusjon, virksomhet eller enkeltperson som har utmerket seg nasjonalt eller internasjonalt innen feltet bærekraftig utvikling, natur- og miljøvern.

Statsråd Rigmor Aasrud delte ut årets statuett under premieren for Bronsebukkene torsdag 21. juni på Midtre Olimb gård. 

- Barnas Turlag er en verdig mottager, med stort engasjement for det viktigste vi har i samfunnet, nemlig barna. Organisasjonen drives av engasjerte voksne som skaper positiv aktivitet for barn.

En pris til inspirasjon

- Vi er veldig stolte over å motta prisen, sier fagsjef for Barnas Turlag, Kristin Oftedal Vinje.

- Vårt viktigste mål med Barnas turlag er å få med flest mulig barn ut på tur og forhåpentligvis gi dem glede og inspirasjon til selv å søke et aktivt friluftsliv og naturopplevelser resten av livet.

- Barnas turlag ble etablert i 1998, men har allerede 120 lokale turlag som skaper aktivitet og naturglede for tusenvis av barn over hele landet. Ikke minst har vi et aktivt turlag her på Hadeland som fikk med over 900 barnehagebarn på Barnehagemarsjen den 3. mai og over 300 8. klassinger på OPPTUR den 9. mai. Bronsebukkprisen er en inspirasjon til arbeidet med å gi enda flere barn og unge gode naturopplevelser, uttaler Kristin Oftedal Vinje.

Rikt innhold av aktiviteter

Leder for juryen Kåre Olerud fremhevet at Barnas Turlag både har en sterk visjon samtidig som organisasjonen har klart å skape et rikt innhold av aktiviteter.

- Barnas Turlag har som visjon å gi flest mulig naturopplevelser for livet og står bak en rekke tilbud og arrangementer for barn. Hensikten er å stimulere barn til å bruke naturen og drive aktivt friluftsliv. Dette bidrar ikke bare til gode opplevelser, men også til fysisk og psykisk helse.

Juryen peker på at det er ikke lenger en selvfølge at barn og unge vokser opp med kunnskap om det enkle friluftslivet.

- Når vi tenker på vårt motto ”fortid og framtid har vi sammen”, kommer vi ikke utenom nettopp barn og unge. De representerer framtida på alle måter. Og for å bli gode samfunnsborgere og hele mennesker trenger de å lære å ha den nødvendige respekten for naturen som omgir oss. Det er vårt livsgrunnlag. Der ligger fortida vår, og framtida vår.

Annonse

Skrevet av Christian Strand 22. juni 2012