Ta skileik til et nytt nivå

Skikjører Anders Backe, Bergans og DNT Ung på tur til den ubetjente DNT-hytta Høgevarde.
Skikjører Anders Backe, Bergans og DNT Ung på tur til den ubetjente DNT-hytta Høgevarde. Foto: Marius Dalseg Sætre

Jo kortere du reiser, desto mer tid har du til selve turen. For skikjøreren Anders Backe betyr det tid til å bygge egne hopp og trikse rundt DNT-hytta han besøker.

Jibber, akrobat og skihelt. Kjært barn har mange navn. Og det er mange som kjenner til navnet Anders Backe. For noen er han best kjent som "den gærne mannen" som svevde opp-ned over globusen på Nordkapp-platået i skifilmen "Supervention". I DNT er det flere som kjenner ham som forbilde i DNT ungs miljøvettregel "Vis vei, vær et klimaforbilde". Backe vil vise at man ikke trenger å reise langt for de råeste opplevelsene.

– Jeg har jo aldri vært på ei DNT-hytte før, og det å ha blant andre denne Høgevarde-hytta rett oppe i nærområdet er skikkelig gromt og absolutt noe jeg ønsker å benytte meg mer av i tiden framover, forteller han etter en helg på Høgevarde på Norefjell. 

Sammen med DNT ung og Bergans tok han skiene og pulken fatt for å sjekke mulighetene i det som er Backes eget nærmiljø. Resultatet var en herlig sprø og sosial helg. 

– For min del som skikjører, så er det kult å gjøre prosjekter og skikjøring ingen andre har gjort før og som er litt utenfor boksen. Det å kombinere "DNT-pakka” med moderne skikjøring der man kan raile på hytta, gjøre salto og hoppe fra taket, gjør at man kan "booke seg inn” på den samme pakka som andre som er ute i fjellet, men bare gjøre sin egen vri på skikjøring og tur. 

Se video og bildeserie fra triksingen på Høgevarda-hytta under!

Aldri vært på en DNT-hytte før? Eller synes du det er litt tiltak å skulle sette av gårde til en hytte du aldri har vært på før? Anders Backe og DNT ung anbefaler at du bare tar sats for å komme deg over dørstokkmila.

– Jeg var jo litt usikker på hva som er på hytta før vi skulle på tur, men da vi først kom dit og så at ting er på plass og hvordan det funket, så er liksom den terskelen nådd og man ser en haug med muligheter, forteller Backe. 

DNT har tre ulike hyttetyper: Ubetjent, selvbetjent (som har proviantlager) og betjent. De ubetjente hyttene, som Høgevarde er, er de aller billigste å overnatte på. For DNT ung-ere er slike opplevelser ekstra tilgjengelige, fordi man som medlem av DNT ung får halv pris på overnatting på hytter.

Da er det bare å pakke sekken og ta med vennegjengen på tur. God tur!

Annonse