100 friluftsungdommer inntar Drammen 

Fredag deltar ungdommene i HæljRace, som er en multisportkonkurranse som beveger seg fra Eiksetra til Bragernes torg. Dette er fra DNT ung sitt landsmøte 2014.
Fredag deltar ungdommene i HæljRace, som er en multisportkonkurranse som beveger seg fra Eiksetra til Bragernes torg. Dette er fra DNT ung sitt landsmøte 2014. Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Når DNT ung samler seg rundt landsmøte i Drammen til helga, vil det bynære friluftslivet feires. 

Året 2018 er et stort jubileumsår for DNT. Ikke bare fyller DNT fyller 150 år, men DNT ung feirer 30 år. I tillegg er DNT Drammen 130 år. Dette vil landsmøtet til DNT ung markere ved å løfte frem de bynære friluftsmulighetene. Fredag deltar ungdommene i HæljRace, som er en multisportkonkurranse som beveger seg fra Eiksetra til Bragernes torg.

- I jubileumsåret har vi valgt å gjøre oss synlige i bybildet i Drammen, forteller Silje Hoven Maurtveten, leder i DNT ung Drammen. Dette skjer ved flagging på bybrua og arrangement på torget på fredag formiddag. Vi får vist frem de bynære friluftslivsmulighetene vi har i Drammen med skiløyper, juv, markahyttene, klatring og padling i umiddelbar nærhet av bykjernen.

Aktiv hverdag

Gunn Cecilie Ringdal, ordføreren i Lier, vil sende deltagerne av gårde fra Eiksetra fredag morgen. Finalen sparkes i gang på Bragernes Torg når Nils Øveraas, generalsekretær i DNT, rappellerer ned Rådhustårnet.

- Vi vil vise at nærmiljøet kan by på mange spennende opplevelser, og at vi ikke nødvendigvis trenger å reise så langt. Et enkelt friluftsliv uten for mye utstyr og reising, kan oppsøkes i større grad i hverdagen, sier Maurtveten.

- I jubileumsåret merker vi også at folk ser oss i større grad og kontakter oss angående kurs og turer.

Satser på miljøvett

Under landsmøtet samles representanter fra hele Norge for en helg med gode samtaler og artige turaktiviteter. Nærmere 100 ungdommer er påmeldt for å diskutere DNT ungs fremtid. Miljøvennlig friluftsliv er blant de viktigste sakene.

– Vi satser på en enkel, sosial og billig måte å drive miljøvennlig friluftsliv på. Det gjør vi ved å fokusere blant annet på reparasjon av utstyr, kjøp og salg av brukt utstyr og samkjøring, sier Johanne Grue Reiten, leder i DNT ung.

På søndagen vil deltagerne på landsmøtet være med på ulike aktiviteter, deriblant sy- og reparasjonskurs. 

Les mer om helgas program her.

Annonse

Skrevet av Line Hårklau 5. april 2018