Brudeferd over Hardangervidda

Et utradisjonelt bryllup i brudeparets ånd. Vielsen fant sted utenfor Kalhovd turisthytte, og brudeferden går over Hardangervidda i påsken.
Et utradisjonelt bryllup i brudeparets ånd. Vielsen fant sted utenfor Kalhovd turisthytte, og brudeferden går over Hardangervidda i påsken. Foto: Marius Dalseg Sætre

Ingeling og Sigbjørn hadde lenge gått med gifteplaner. Da de skulle gå over Hardangervidda i påsken, la de like gjerne bryllupet til Kalhovd turisthytte.

Ingeling Bull (47) og Sigbjørn Hesthammer Storli (55) fra Vasser giftet seg på Kalhovd turisthytte på Hardangervidda i påsken.


 ­– Vi har alltid hatt lyst til å gifte oss ute. Vi lurte veldig på hvordan vi skulle få det til, men så fikk Sigbjørn den lyse ideen: Skal vi ikke gifte oss når vi skal gå over Hardangervidda? Så kontaktet vi noen turisthytter, og Kjersti her på Kalhovd var veldig positiv. Etter et par timer hadde hun ordnet prest og det hele, forteller Ingeling. 


Ferd mot Haukeliseter

Som sagt så gjort. Fire uker etterpå kom de med pulk, hunden som brudepike og skisko i stedet for lakksko og hæler. Presten kom i kjortel på ski, bestyrerne på hytta hadde snekret sammen et kors av staur, og brudeparets nærmeste venner og familie var gjester, sammen med andre hyttegjester som plutselig befant seg midt i et bryllup og en bryllupsmiddag - til full applaus og spontan sang og kveding. 


­­­– Har dere noen tilknytning til Kalhovd?

Den siste overnattingen var påsken for to år siden. Da gikk vi fra Finse til Rjukan. Vi likte oss veldig godt og vil gjerne tilbake hit, sier Sigbjørn.

 

Denne gangen startet paret ved Rjukan, gikk via Helberghytta og deretter til Kalhovd for vielse og middag. Dagen etter gikk det videre til Mogen og Sandhaug, Litlos og Hellevassbu.

Og så ender vi opp på Haukeliseter på lørdag. Da har vi tilbakelagt omtrent 15 mil, smiler det nygifte paret. 


Go for it 

Hva vil dere si til andre som kanskje tenker at dette kan være en måte markere en slik dag på?

Go for it! Det er veldig fint. Er man glad i naturen og fjellet er det den perfekte rammen.

 

Se video fra bryllupet:

Annonse

Alle bilder: Marius Dalseg Sætre

Annonse