Bli med på Norges vakreste dugnad

Foto: Stian Nesøy (bakgrunnsbilde) og Marius Nergaard pettersen

DNT eier og driver mer enn 550 hytter over hele landet, vedlikeholder 22 000 kilometer med stier og får med over 1 million nordmenn ut på tur hvert år. Alt dette er mulig på grunn av Norges vakreste dugnad.  

DNT er først og fremst frivilligheten, dugnadsånden og alle menneskene spredt rundt i vårt vidstrakte land som gjør en fantastisk innsats. Frivillig arbeid er selve grunnfjellet i DNT. Fra de som maler varder, bærer mat, kløyver ved og vedlikeholder skilt til turlederen og de som bidrar gjennom medlemskap. Alle er med på å investere i fremtidig turglede.

Naturopplevelser for livet

Det ble gjennomført 819.000 dugnadstimer i 2017. Det betyr at 93 personer var i sving hver time døgnet rundt! At så mange mennesker er med på å opprettholde vårt unike tilbud er helt fantastisk.  Dugnadsarbeid er både meningsfullt og sosialt, og det å legge til rette for at flest mulig kan ta i bruk naturen og få fine naturopplevelser er en glede i seg selv. Innsatsen fra de frivillige er helt avgjørende for at DNT skal kunne tilby aktiviteter, turer, kurs, hytteovernattinger og flotte stier til alle.

Ta kontakt med din lokale forening for å bli frivillig

Hyttedrømmen

Det er ikke bare de som tilrettelegger for flotte naturopplevelser som bidrar til dugnaden, men også de som er medlemmer og bruker tilbudet. Tenk deg at du ankommer en selvbetjent hytte etter en lang og kald skitur i vinterfjellet. Du lengter etter en varm hytte og et godt måltid, og gleder deg til hytta er gjennomvarm. Men idet du vrir om DNT-nøkkelen i låsen og velter deg inn døra, kjenner du at hytta allerede er lunken. Det har vært noen her før deg! Gulvet er nyvasket og fyrstikken ligger klar oppå fyrstikkesken. Er det ikke fint å vite at vi er så mange som deler på flotte naturopplevelser?

Les mer om DNT-hyttene her

Aktiviteter for alle

Lokale medlemsforeninger, turlag og turgrupper over hele landet arrangerer hvert år flere tusen aktiviteter og fellesturer med turleder. Alt fra seniortrim til matpakketurer med Barnas Turlag og Friluftsliv for Utviklingshemmede, er avhengig av frivillige som brenner for å gi turglede videre. 

Bli med på Norges vakreste dugnad du også! Gjennom ditt medlemskap er du med på Norges vakreste dugnad og bidrar til å sikre friluftslivet for fremtiden.

Les mer og meld deg inn her

Annonse