Påskemoro for barn

Årets påske byr på knallforhold i fjellet.
Årets påske byr på knallforhold i fjellet. Foto: Marius Dalseg Sætre

Har du ennå ikke planlagt påskeferien med barna? Her er våre beste påsketips for barnefamilier som er ute i siste liten.

Mulighetene er mange for de som vil ta med seg barna til fjells i påsken. Flere av de betjente hyttene tilbyr aktivitetsledere som tar med barna på morsomme aktiviteter både ute og inne.

Husk at du som DNT-medlem støtter arbeidet med å tilrettelegge vinterfjellet, i tilegg til at du får gode rabatter på våre hytter. DNT har familiemedlemskap som gjør at dere kan melde inn hele familien i samme slengen!  Bli medlem her!

Turbo-team – barnas reisende tursirkus

De betjente hyttene Sota Sæter i Breheimen og Bjørnhollia i Rondane får besøk av Turboteamet i påsken. Team Turbo, oppkalt etter DNTs maskot, inviterer til skilek, snøhulegraving, aking, bålmat og annen moro i nærheten av hyttene. De voksne kan bli med på aktivitetene eller gå turer alene eller sammen med andre voksne i området rundt hytta. Alle barna må ha med seg en voksen på aktivitetene. Tilbudet er gratis for betalende gjester på hyttene. Aktivitetene passer for barn fra 8 år på Bjørnhollia, og for barn fra 4 år og oppover på Sota Sæter.

Bergen og Hordaland Turlag inviterer til fast opphold på Alexander Grieg-hytten i påskeferien. Her vil det være en veileder til stede som setter opp forslag til aktiviteter. Tilbudet er for familier som vil styre løpet selv og har med seg egen turmat.

Barnevennlige hytter

Flere av de betjente DNT-hyttene passer bra for familier med barn.

Svukuriset i Femundsmarka er en fin hytte for barn, med lettgått og variert terreng. Her finnes det mange leker, både til inne- og utebruk. På hytta er det blant annet en natursti og mange leker til utlån.

Haukeliseter Fjellstue på Hardangervidda inviterer til jakt på påskeegg, påskeverksted, pinnebrødgrilling i lavvo og skilek. Se hele programmet her.

Gjendesheim i Jotunheimen er også et spennende sted for familier med barn. De har mye utstyr til utleie, blant annet fjell- og randoneeski, truger og fatbikes for vinterføre. Dermed er mulighetene mange for familier med litt større barn. Foreldre som er erfarne vinterskiløpere kan også bli med på topptur med kjentmann fra Gjendesheim.

Preikestolen fjellstue i Ryfylkeheiane byr på kveldskino, pynting av egg, naturbingo og GPS-løp, i tillegg til fine skiturer i området rundt hytta.

Gjevilvasshytta i Trollheimen er en tømmerhytte med en unik atmosfære. Hytta er et yndet tilholdssted for barnefamilier og omgivelsene rundt hytta byr på mange fine turopplevelser tilpasset barneføtter.

Bynær hyttepåske

Har du ikke tid eller lyst til å reise til fjells i påsken, finnes det et hav av muligheter for hyttekos i nærområdene også. DNT er til stede med mange ubetjente hytter som ligger i nærheten av de største byene. Bare i Oslomarka har DNT Oslo og Omegn  27 ubetjente hytter, i tillegg til barneparadiset Sæteren gård og den betjente hytta Kobberhaughytta. Fjellene i Bergsdalen er et fint fjellområde nær Bergen, og fjellene er så lave at været ikke tar så hardt. Bergen og Hordaland turlag har mange hytter som egner seg bra for barn og barnefamilier, blant annet Hallingskeid

Mange turlag har også fine gapahuker, blant annet Barnas Turlag i Tromsø. En av deres gapahuker ligger nord på Tromsøya, og det er enkelt å komme seg dit for liten og for stor. Her er det nydelig utsikt over Hamna, Sandnessundet og Kvaløya. Perfekt for en hyggelig utendørsmiddag i påsken.

Sjekk ditt lokale turlag for å utforske mulighetene.

Skrevet av Margrethe Assev 16. mars 2018