Hva skjer i jubileumsåret?

Kom deg ut-dagen på Sognsvann i Oslo. Utebursdag 2018.
Kom deg ut-dagen på Sognsvann i Oslo. Utebursdag 2018. Foto: Silje Thoen

DNT fyller 150 år i år, og det markerer vi med arrangementer og turer over hele landet. Nå har vi samlet en oversikt over de største arrangementene på en egen nettside. 

- Vårt ønske for jubileumsåret er at enda flere vil bidra til å skape gode opplevelser i den fantastiske naturen vi har rundt oss. Det kan man gjøre som frivillig, som medlem eller rett og slett ved å bidra til å holde naturen slik vi ønsker å oppleve den: ren og vakker, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas. 

Samlet informasjonen på ett sted 

Nå kan du enkelt følge med på de største nasjonale aktivitetene som markerer jubilanten på jubileum.dnt.no.  

Her får du også lenke til jubileumsaktiviteter i ditt eget nærområde. Også den 150 år lange historien til DNT kan du lese om her. 

Aldri før har så mange støttet opp om jubilanten: Den Norske Turistforening har over 300 000 medlemmer, 57 medlemsforeninger, 1 million T-varder og 22 000 kilometer merkede stier. Bak mesteparten av dette arbeidet ligger over 750 000 dugnadstimer. 

- Som frivillig hos oss opplever du et unikt fellesskap med andre som bidrar med meningsfylt arbeid, enten det er merking av stier, maling av hytter eller ledelse av turer. Uten våre frivillige hadde foreningen aldri vært der vi er i dag, sier Øveraas. 

Fra elite til folkebevegelse  

Siden Turistforeningens far, Thomas Heftye, stiftet foreningen i 1868, har DNT gått fra å være forbeholdt den øvre middelklassen, til å bli en stor folkebevegelse

Foreningen står sterkt hos barn og unge, med over 200 Barnas Turlag landet rundt og 40 000 medlemmer i DNT ung – en av Norges største ungdomsforeninger. 

- Vi ønsker å ha et tilbud for alle, med stier, hytter og aktiviteter på fjellet, langs kysten, i skogen og i byene. Vi håper jubileumsarrangementene våre vil introdusere enda flere for den vakre naturen vi har i Norge, sier Øveraas.  

Annonse

Skrevet av Oda Lundekvam By 7. mars 2018