Inviterer hele verden til hyttetur på Bygdøy

DNT og Norsk Folkemuseum byr på morsomme aktiviteter for barna når DNT-hytta Hovinkoia åpnes.
DNT og Norsk Folkemuseum byr på morsomme aktiviteter for barna når DNT-hytta Hovinkoia åpnes. Foto: Norsk Folkemuseum

Nå skal hele verden få vite hvordan det er å gå på tur og bo i DNT-hytter: Lørdag 17. februar åpner Norsk Folkemuseum DNT-hytta Hovinkoia.

- Hovinkoia skal brukes til å fortelle hvor sentralt turglede er i den norske folkesjela. Det å gå på tur, og å være i naturen, er en så viktig del av nordmenns identitet at Norsk Folkemuseum mener fenomenet fortjener en plass på Friluftsmuseet, sier Jon Ilseng, kommunikasjonsrådgiver hos Norsk Folkemuseum.

Fra Ringerike via Slottsparken til Bygdøy

Norsk Folkemuseum besøkes av over 300 000 gjester fra minst 1000 nasjonaliteter hvert år, og fenomenet hyttetur vil nå bli del av den permanente utstillingen rettet mot reisende fra hele verden. Hovinkoia ble reist på Ringerike i 1937. I 2016 ble hytta tatt ned og bygget opp i Slottsparken i Oslo, i anledning Kongeparets 25 årsjubileum som regentpar. Nå er koia plassert på Norsk Folkemuseum på Bygdøy, som en del av 150-årsjubileet til DNT.

Norsk kulturarv

- Vi synes det er flott at museumsgjestene kan komme og se denne klassiske DNT-hytta og bli kjent med norsk kulturarv. Vi håper mange har lyst til å ta turen til Bygdøy både denne helgen og i vinterferien, sier Henning Hoff Wikborg, daglig leder i DNT Oslo og Omegn.

Det blir pølsefest, foredrag og eventyrteater når Norsk Folkemuseum og DNT sammen inviterer til åpning av hytta og det blir hyttetur på Bygdøy også resten av vinterferien. Hver dag i uke 8 arrangeres det vintermoro med spill, hytteomvisning, natursti og bålkos.  

Les mer om arrangementet her og her.

Les også: 

Annonse

Skrevet av Margrethe Assev 13. februar 2018