Norges største familiedag

Nå finner du Kom deg ut- dagen over hele landet.
Nå finner du Kom deg ut- dagen over hele landet. Foto: Ellen Lande Gossner

Søndag 3. februar inviterer Den Norske Turistforening alle til å være med på en ekte søndagstur. Kom deg ut – dagen markeres på over 140 steder i hele landet og er Norges største friluftsarrangement.

På tre år har Kom deg ut- dagen fått 60 flere lokale tilstelninger. I dag kan man bli med på en aktiv dag i naturen på over 130 ulike steder over hele landet og i alle landets fylker. Kom deg ut dagene samlet i fjor rekordmange 47.500 mennesker.

-    Økningen i lokale aktiviteter viser at friluftsliv ikke trenger å være komplisert. De viktigste turene er de som man kan gå hjemmefra, sier Kristin Krohn Devold, generalsekretær i Den Norske Turistforening.

Smakebit på friluftsliv
Den Norske Turistforening ønsker å gi alle en smakebit på det beste man kan oppleve ute i naturen.  Man kan prøve seg på skileik, orgeltramp, hoppbakke eller akekonkurranse.
I tillegg vil det være bål som man kan varme pølse eller niste på. Kristin Krohn Devold oppfordrer alle til bli med på Norges største søndagsturen.

-    Kom deg ut dagen er en kom i gang dag! Nå er vi i starten på vinterhalvåret og med denne dagen ønsker vi å inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve den flotte norske vinteren, sier Kristin Krohn Devold, generalsekretær i Den Norske Turistforening.

Over hele landet
Aldri før har det vært så mange arrangement på Kom deg ut -dagen. Her kommer noen smakebiter på hva det norske folk kan vente seg 3. februar. Og husk, - det er helt gratis!

• Oslo: På Sæteren Gård blir det folkefest, både i akebakken og på de flotte jordene rundt på stedet. Man kan utfordre seg selv i slalomløype eller hoppbakke. I tillegg kan man prøve hundesledekjøring, kanskje for aller første gang? Det er fire andre arrangement i Oslo og Akershus.
  • Bergen: Ved Trollskogen på Fløysletten arrangeres det en flott familiearrangement. Både små og store kan kose seg med skileik, hinderløype, dukketeater, stafetter, asiktsmaling og mye annet moro. Arrangementet er universelt utforma og lett tilgjengelig fra Bergen sentrum.
  • Trondheim: Rønningen lover Trondhjems Turistforening yrende folkeliv på Kom deg ut - dagen. Det blir akebrettkjøring og andre vinteraktiviteter for barna, mens de voksne kan få skismøringstips fra Axel Bruun.
  • Drammen: I Drammen inviterer de alle til å ta søndagsturen til Blektjern. Her blir det natursti, hinderløype og griller til fri benyttelse. Blektjernhytta er åpen og det blir salg av kaker og vaffel. Varm saft til alle.
  • Telemark: På Gautefall går man i to kilometer i lett terreng, før man kommer frem til varmt bål og artige aktiviteter. Det er hele åtte arrangement i resten Telemark.

Finn en Kom deg ut - dag der du bor eller lese mer om Barnas Turlag.

Vi kan røpe at alle deltakere vil få med seg en overraskelse hjem!

Kom deg ut - dagen arrangeres i samarbeid med DNTs hovedsamarbeidspartner One Call og turpartner Norsk Tipping.
Fakta Kom deg ut- dagen
•    Norges største arrangement for friluftsliv
•    Arrangeres for sjuende gang
•    Første gang arrangert 26. april 2006
•    Blir arrangert to ganger årlig
•    Hadde 47.500 deltakere i 2012
•    Det blir arrangert 60 flere lokale arrangementer i 2013 enn for bare tre år siden.
•    Blir arrangert over 140 steder over hele Norge
Kanskje kommer Turbo?