DNT byr på drømmejobb i sommer

Som fjellreporter kan du dokumentere en viktig del av vår kulturarv.
Som fjellreporter kan du dokumentere en viktig del av vår kulturarv. Foto: Marius Dalseg Sætre

DNT og Norsk Folkemuseum tilbyr nå en sjelden mulighet for friluftsinteresserte og skriveføre: Sammen søker de to fjellreportere som vil bruke deler av sommeren til å gå på tur i fjell og natur for å intervjue ungdom om hva friluftsliv og hytteliv betyr for dem.

– Vi mener denne sommerjobben må være midt i blinken for eksempel for journaliststudenter. Vi vet det er mange som både er dyktige på å fortelle de gode historiene, og som elsker å gå i fjellet, så denne kombinasjonen er uslåelig. Samtidig bidrar fjellreporterne til å dokumentere en viktig del av vår kulturarv, sier Johanne Grue Reiten, leder i DNT ung.

Jobben varer i fire uker i juli og august og starter med opplæring i etnografisk intervjuarbeid og forberedelser med DNT og Folkemuseet i Oslo, før to og en halv uke med intervjuer i populære fjellområder, inkludert jevnlige oppdatering i sosiale medier. Til slutt kommer en uke med etterarbeid, der foto, film og tekst skal legges inn i Folkemuseets arkiv. Det kan også være aktuelt å publisere noe av stoffet i DNTs medlemsblad Fjell og Vidde.

I 2018 feirer DNT 150 år. DNT har inngått et samarbeid med Norsk Folkemuseum om å dokumentere norsk hytte- og friluftsliv fra 1868 og frem til i dag, samt hvilken rolle DNT har hatt i denne historien. De vil også formidle historier fra dagens vandrere, spesielt blant unge. Historiene som samles inn publiseres på minner.no, museumssektorens nye fellesportal for dokumentasjonsdugnad, samt presenteres i DNT ungs sosiale medier.

Rekrutteringsprosessen er i gang.

Johanne Grue Reiten, leder i DNT ung.
Johanne Grue Reiten, leder i DNT ung. Foto: Marius Dalseg Sætre
Foto: Sindre Nikolai Aker
Foto: Sindre Nikolai Aker

Klikk her for å skrive tekst.

Annonse