NRK og DNT med storsatsing i fjellheimen

Gjør deg klar for fjelltur minutt for minutt i sommer!
Gjør deg klar for fjelltur minutt for minutt i sommer! Foto: André Marton Pedersen

I sommer blir fjellet, vidda og turfolket hovedpersoner når NRK produserer direktesendinger i fire uker. Lars Monsen blir med på turen som programleder. 

Fire uker fra 12. juli vil norske TV-skjermer bli fylt med tur og friluftsliv. Og det i sakte stil. Lars Monsen skal innta skog, fjell og kyst, minutt for minutt. Villmarkskongen fortalte om prosjektet da NRK sendte Tidenes Turfest på tv påskeaften

-Vi skal gå i fire ulike områder med Norges egen villmarkskonge Lars Monsen som tur- og programleder. Turene sendes live, minutt for minutt, og vi håper at så mange mennesker som mulig vil henge seg på turfølget. På kveldstid lager vi direktesendinger fra leirbålet, sier Thomas Hellum, prosjektleder for minutt for minutt-sendingen i NRK.

Ta med en venn på tur

NRK jobber sammen med DNT om prosjektet.

- DNT og tur-Norge fyller 150 år i 2018. Fire uker sakte- TV fra perler i landet vårt, håper vi kan friste hele Norge til å oppleve det fantastiske som ligger i vår natur. Vi håper alle som er glade i friluftsliv vil invitere med seg venner og kjente, naboer og kolleger og gå en etappe eller flere, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

Varierte naturopplevelser

12.juli går startskuddet, og det skal gjennomføres fire ukesturer. Områdene Monsen skal vandre i er Hardangervidda, Jotunheimen med Utladalen, Vesterålen og Indre Troms.

-Dette gir en fin miks i naturopplevelser; fra vidde, dramatiske fjell og frodige daler i sør, til brutalt kystlandskap og vakker fjellheim i nord. Detaljerte ruter blir offentliggjort i starten av mai, forteller Hellum i NRK.

Alle ut

DNT skal bidra som turledere og aktivitetsskapere underveis for de som vil følge i NRK og Monsen sine fotspor.
​​​​​​​
- Vi håper at mange som ser på også blir inspirert til å gå. For de som ikke kan delta på etappene, skal vi komme med forslag til aktiviteter som alle kan være med på, selv om de er langt borte fra de fire rutene. Dette blir et  ”Hele Norge går”, sier DNTs generalsekretær.

Trenger 400 frivillige

Det er en omfattende logistikk når fjellheimen skal omgjøres til et vandrende TV-studio, og en ting er sikkert; det vil bli behov for frivillige.

- Dugnad er ryggraden i DNT, og nå trenger vi virkelig dugnadsånden. Vi trenger frivillige som kan bære, rydde, rigge og bidra med både lokalkunnskap og turkunnskap. DNT skal bidra til at turene gjennomføres på naturens premisser. Med felles innsats skal dette bli årets opplevelse, sier Øveraas i DNT.

Dette er blant oppgavene vi trenger frivillig hjelp til: 

  • Bæring av utstyr
  • Rydding av leirplasser og underveis på ruta
  • Sanitet og førstehjelp
  • Turledere og kjentfolk i områdene
  • Matlaging
  • Stemningsskaping underveis på turen

Vil du bidra som frivillig kan du lese mer her eller registrere deg her. ​​​​​​​

Les mer om DNTs 150 årsfeiring her

Lars Monsen skal lede hele Norge på tur i fjellheimen i sommer.
Lars Monsen skal lede hele Norge på tur i fjellheimen i sommer. Foto: Trude Blåsmo

Annonse