Her er årets siste vinnerbilde

Foto: Benjamin Zocholl

Dette mektige bilde av Innerdalen imponerer i all sin enkelhet. Vi gratulerer Benjamin Zocholl som vinneren av årets siste fotokonkurranse.

- Jeg bor i Kristiansund og ønsket meg en skikkelig fint bilde av Innerdalen, forteller Benjamin Zocholl på telefon når vi tar kontakt med ham.

Zocholl, som er en ivrig landskapsfotograf, sto opp klokken fem for å ta fatt på de to timene fra Kristiansund sentrum og inn til Innerdalen. Det som møtt han var en rolig skyfri morgen.

- Det jeg så etter var godt lys og morgenstemning. I utgangspunktet ønsket jeg meg et bilde av hele dalen, men så var himmelen helt skyfri. Da måtte jeg finne en annen løsning for å skape dybde, sier han.

Dermed ble forgrunnen istedet fylt av bjørk i rolige høstfarger. Det falt i god jord hos juryen.

- Vinnerbildet tiltrekker seg oppmerksomheten din umiddelbart med klare sterke høstfarger. Lyset ligger lavt over landskapet og sammen med det majestetiske Innerdalstårnet bidrar det til et bilde som imponerer i all sin enkelthet. Et bilde som viser at den beste utsikten like gjerne kan bli funnet i bunnen av dalen. Juryen

Nok en gang har vi fått inn svært mange gode bilder i konkurransen, og det gjør litt vondt å sette en rekke nydelige bilder utenfor pallen. Blant boblerne, de som nesten nådde helt opp, finner vi denne gangen Jaques Holst, Francois Mochi og Ståle Brenden. Klikk deg inn her for å se resten av de 15 finalistene.

Benjamin Zocholl vinner dermed 10.000 kroner og 100 flaxlodd fra Norsk Tipping. 2. og 3. plass får ryggsekker fra Bergans og gavekort på overnattinger på DNTs hytter.

Årets jury besto av:
- Nils Øveraas, generalsekretær i DNT
- Marius Dalseg Sætre, fotojournalist i DNT
- Elin Hansson, journalist i Fjell og Vidde.

Foto: Matija Fabijan, DNTs fotokonkurranse
2. plass: Et teknisk nydelig bilde som evner å få frem hver eneste fargenyanse i den norske høsten. Det er en flott dynamikk og dybde i bildet som gjør at vi ikke klarer å vente til neste år når vi igjen kan nyte en strålende høstdag lik den Matija Fabijan har fanget her. Juryen
Foto: Adrian Vegrim, DNTs fotokonkurranse
3.plass: Adrian Vegrim har fanget en liten hverdagsdrøm fra Leira i Valdres. Et bilde som oser forventning og kveldskos, samtidig som det på en god måte illustrerer hvor enkelt det kan være å få en helt spesiell friluftsopplevelse. Juryen

Annonse

Skrevet av Marius Dalseg Sætre 20. desember 2017