Ta et kurs i vinter!

Test om snølagene vil rase ut på skredsamling.
Test om snølagene vil rase ut på skredsamling. Foto: Sandra Lappegard

Vi ønsker vintersesongen velkommen med en rekke kurs og lærerike turer. Kast deg i det, lær noe nytt og knytt vennskap med likesinnede samtidig! 

Naturopplevelser på vinterstid kan oppleves som mer krevende enn i sommersesongen, men hvor deilig er ikke mestringsfølelsen når du får til noe du har drømt om lenge? Å tilegne seg kunnskap om friluftsliv gir trygghet, selvstendighet og en vissthet om at du på neste tur ikke nødvendigvis er avhengig av andre for å tørre å ta steget - og kanskje det nettopp er du som leder an på neste tur?

Kitekurs

Lær kiting over snøkledde vidder. Denne vintersesongen er det mange muligheter til å teste kiting: Bli med på nybegynnerkurs, et eget kurs for jenter eller en helg på Haukeliseter. 

Topptur

Dette er kurset for deg som ønsker mer glede og sikkerhet i nedkjøring i bratt terreng, og som vil gjøre oppturene trygge og trivelige med tanke på rutevalg og turvelferd. DNT arrangerer toppturer og svingteknikk for nybegynnere og toppturkurs for viderekomne.

Skredkurs

Få en grunnleggende forståelse av snøskred, vurdering av terreng, betydningen av den menneskelige faktor og andre forhold som påvirker skredfaren. Ta et grunnleggende kurs, som er første steg i NF sin skredstige for nordisk stil, eller bli med på skredkurs for viderekomne, som forutsetter at deltakerne har gått på grunnkurs skred tidligere, eller har tilsvarende grunnferdigheter. 

Introduksjon til radonée

Nybegynnere kan få en intro til randonnée med en lærerik helg på Rondvassbu med påfyll av kunnskap og gode råd for trygg ferdsel i fjellet.

Fersking?

Om du ønsker å bli tryggere på tur og friluftsliv, er Ferskingkurset noe for deg. Kurset gir grunnleggende kunnskap om friluftsliv. 

Vinterturlederkurs

Kurset for deg som vil å ta neste steg i DNTs turlederstige. Lær mer om vinterfriluftsliv, turlederrollen og sikkerhet på tur i vinterfjellet. Kurset varer én uke. 


Grunnleggende kunnskap om friluftsliv kan legge til rette for fantastiske turopplevelser.
Grunnleggende kunnskap om friluftsliv kan legge til rette for fantastiske turopplevelser. Foto: Frank Haughom / DNTs fotokonkurranse

Annonse

Skrevet av Monica Hägglund Langen 24. november 2017