Sats på opplevelser - ikke utstyr!

Å oppleve naturen sammen med andre er viktige enn masse dyrt utstyr.
Å oppleve naturen sammen med andre er viktige enn masse dyrt utstyr. Foto: Marius Dalseg Sætre

Det er minnene om solnedgangen og den gode praten over bålkaffen som sitter – ikke om skalljakka var årets modell eller ei! Ikke la krav til utstyr komme i veien for de gode opplevelsene når du skal på tur.

Det er lett å gå seg vill i jungelen av membraner, ventilasjonsglidelåser og kompresjonsremmer. Og mange friluftsfolk er opptatt av godt utstyr. Men: Turutstyr trenger ikke være dyrt eller helt nytt. Ikke trenger du å pakke med deg kilovis med ekstra utstyr for å få en god opplevelse heller. Følg heller DNT ungs miljøvettregel nummer to: Sats på opplevelser, ikke utstyr!

«Turutstyr trenger ikke være nytt for å gjøre nytta si. Kjøp brukt, lån av venner, og ta godt vare på det utstyret du har så det holder år etter år. Fyll sportsboden med gode minner, ikke fancy utstyr. La utstyret være et virkemiddel for gode opplevelser, men husk at utsikten ikke blir bedre med årets modell av skalljakka. Kjøper du mindre, og brukt, sparer du både miljøet og lommeboka.»

24. november arrangerer DNT ung Grønn Fredag som en motvekt til kjøpefesten Black Friday. Hele 13 steder i Norge kan du denne dagen bytte inn friluftsklær og -utstyr du ikke trenger og samtidig gjøre noen skikkelig gode kupp.

Mange lar seg inspirere av miljøvettreglene, og da DNT ung oppfordret sine følgere på Instagram til å dele sine favoritter av brukt og arvet utstyr ble engasjementet stort

henriette_lykkeglimt har en stikkete strikkegenser som favoritt: "Det må være strikkagenseren (som klør som bare det)! Det er nemlig genseren som min bestemor strikket til min bestefar, rett etter at de ble kjærester❤️ Den genseren er nå med på alle mine turer og varmer som bare det 🤗"

Mens ingenkake er opptatt av å forevige turen: "Det tror jeg må være kameraet mitt, som jeg bruker til å forevige de flotte øyeblikkene jeg får oppleve ute! Det er forøvrig kjøpt brukt på finn, men funker helt knall og er ALLTID med i innerlomma - omså turen er kort eller lang 💚📸"

beateleite sin favorittbukse er et bruktkupp: "Det må være favoritturbuksa som jeg fant på Fretex. Den er alltid med på tur! 😊"

Les mer: Annonse

Skrevet av Margrethe Assev 2. oktober 2017