Del ditt hytteminne og vinn

Stillhet, tente lys og krim; det er hytteliv det! Holmavatnhytta, august 2014.
Stillhet, tente lys og krim; det er hytteliv det! Holmavatnhytta, august 2014. Foto: Maria Hetlesæter

Folkemuseet og DNT samarbeider om å dokumentere hyttelivet i Norge. Delta med ditt hytteminne oig du kan vinne nye hytteopplevelser og turutstyr.

Den Norske Turistforening har 550 hytter rundt omkring i hele landet, i tillegg har nesten hver tredje nordmann tilgang til en privat hytte. Hva er det egentlig som foregår på alle hyttene? Og hva betyr de i livene til folk? Med skrivekonkurransen ønsker vi å samle mange svar på disse spørsmålene.

Teksten kan for eksempel handle om en familiehytte, en DNT-hytte eller om din personlige hyttedrøm. Du kan fortelle om en enkelt episode fra en bestemt hyttetur, eller du kan sammenfatte hva hytter og hytteturer har betydd for deg gjennom livet. Vi hører gjerne om praktiske utfordringer og tekniske løsninger - om vei, vann og varme. Hva ser du fram til og hvordan planlegger du når du skal på hyttetur? Hva gjør du og hvordan innretter du deg når du er på hytta? Hvis du vil, kan du illustrere med tegninger eller fotografier. Skriv, send inn og bli med i konkurransen!

Slik er reglene
Teksten kan være på opp til 6000 tegn (mellomrom inkludert).
Hendelsene skal være hentet fra ditt eget liv.
Alle bidragene må sendes inn gjennom Norsk Folkemuseums innsamlingsportal: Minner.no/tema/hytteliv

Fristen for å delta er 1. januar 2018.

Premier og publisering
1. premie: fire overnattinger på DNT-hytter og turutstyr fra DNTs samarbeidspartnere
2. og 3. premie: turutstyr fra DNTs samarbeidspartnere

Vinneren publiseres i Fjell og Vidde - og alle som deltar kan publisere sitt eget bidrag på nettstedet Minner.no.
I tillegg vil forskere i dag og i fremtiden kunne bruke svarene til å lodde dybdene i den norske hyttesjelen.

Juryen har fire medlemmer
Finn Arne Jørgensen, historiker ved Universitetet i Stavanger