Til topps med "T"

- Dette var gøy! Jeg hadde troen på dette bildet fordi det skiller seg litt ut, det er jo ikke bare en T på en stein, forteller Espen Bratlie. Med et rødt hyttevindu, et godt blikk og naturens tilfeldigheter gikk han helt til topps i DNTs fotokonkurranse.

I perioden 1. september til 30. november fikk Turistforeningen tilsendt over 1000 bidrag til fotokonkurransen, der temaet var turistforeningens røde "T".

Om vinnerbildet kan Espen Bratlie fortelle at det ble fotografert under en tur på Ringebufjellet.

- Jeg var ute og gikk en dagstur i retning Eldåbu. Jeg så dette motivet på lang avstand og måtte bare bort for å fotografere det. Snøen hadde smelta slik at akkurat T-en var synlig og jeg var der på akkurat riktig tidspunkt, forteller han.

Utfordrende tema

- Hvorfor tror du juryen falt for akkurat ditt bilde?
- Jeg tror det må være fordi det skiller seg ut. Når man hører temaet for konkurransen tenker man jo umiddelbart på en varde med en rødmalt T på, og det synes jeg egentlig var et ganske snevert og vanskelig tema. I mitt bilde får man jo også assosiasjoner til en annen viktig side ved DNT, nemlig hyttene.

På rett sted til rett tid

- Hva skal til for å ta et slikt bilde?

- Det gjelder å være på rett sted til rett tid, man må ha øynene med seg og en liten porsjon flaks.
Bratlie kan også fortelle at han selv har vært med og malt røde T-er på dugnadsarbeid DNT flere ganger.
- Men så store T-er som mitt bilde viser får man ikke lov til å male på stein, sier han lurt.

Kreativ vinner

- En kreativ og flott vinner av årets siste runde av DNTs store fotokonkurranse! De røde T-ene finnes i 1000-tall, men her har fotografen funnet sin egen som representerer det disse røde T-ene står for: veien frem til hytta. Det beste verktøyet en fotograf har er øynene – og her har fotografen klart å bruke både øynene og kamera på best mulig måte, sier jurymedlem Roger Brendhagen.

Naturens kunstverk

På andreplass kom Aud-Iren Lyngseth med sitt bilde av en varde tatt sent på høsten under en tur til Storronden.

- Her har fotografen funnet et av naturens kunstverk – is og snø og den røde T-en!
Et godt eksponert bilde med friske farger og et godt lys, sier Brendhagen om dette bildet.

Tett på

På tredjeplass kom Sissel M. K. Haga med et portrett innrammet av en spesiell T. Bildet er tatt ved Høvringen i Rondane.

- De røde T-ene kommer i mange varianter – tredjeplassen går til dette bildet. Å gå tett på får frem både friske farger og friske øyne! Litt trangt på høyre side av motivet – men ellers en flott komposisjon, forteller Roger Brendhagen.
2.plass: Bildet er tatt på Storronden sent på høsten. Det var flott og hard snø, så vi trengte ikke ski. Foto: Aud-Iren Lyngseth
3.plass: Bildet er tatt på Høvringen i Rondane. "T-en" er laget av den lokale kunstneren Paul Brun. På bildet, Vibeke T Olstad. Foto: Sissel M K Haga

Premier:

Førstpremien er en fondskonto fra Danica Pensjon på 12 000 kroner, andre-, og tredjepremie er ryggsekk og overnatting på våre hytter.

Skrevet av Christian Strand 9. januar 2013