15 strålende sommerbilder

Sterke mobilbilder og profesjonelle landskapfotografier kjemper side om side i innspurten av vår fotokonkurranse.  Her er 15 av de aller beste fotografiene som dere har tatt i sommer.

Det har strømmet inn bilder jevnt og trutt i hele sommer, og da konkurransen ble stengt 31. august var det kommet inn nesten 6000 bilder i sommerens konkurranse. Aldri før har vi vært i nærheten av å få like overveldende respons, og derfor har vi også valgt å utvide rundens finale til 15 bilder.

LES OGSÅ: Dette var vinterens beste bilde

- Det er en takknemlig, men tøff, oppgave å skulle trekke ut én vinner blant alle bidragene som har kommet inn. Det er vanskeligere enn noen gang tidligere, så er det også svært interessant å kunne få et lite innblikk i så mange gode opplevelser og turer, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

Bildene som er kommet inn representerer alt fra toppturer i Nord-Norge til behagelige sommerdager ved Byfjellene i Bergen, og er knipset med alt fra mobiltelefoner til GoPro og både store og små speilreflekskameraer. Samtidig er det noen trender som tydelig utmerker seg.

- Det ser ut som det er mange som har lært seg å sette pris på noen avslappende minutter i hengekøye. Kajakkbilder er også i vinden for tiden, forklarer Øveraas.

Se de femten finalistene i bildekarusellen over.

Finalistene er med i konkurransen om flotte premier - førstepremien er 10 000 kr og 100 Flax-lodd fra Norsk Tipping,  andre-, og tredjepremie er ryggsekk og overnatting på våre hytter.

Juryen består av:
- Nils Øveraas, generalsekretær i DNT
- Marius Dalseg Sætre, fotojournalist i DNT
- Elin Hansson, journalist i Fjell og Vidde.

Vinnerbildene velges ut av juryen og vil bli offentligjort i løpet av kort tid.

Annonse

Skrevet av Marius Dalseg Sætre 11. september 2017