DNT når milepæl med 300 000 medlemmer

DNTs medlemsforeninger over hele landet jobber året rundt med å skape aktivitet, vedlikeholde hyttene og merke 22 000 kilometer med stier. Foto: Ivar August Bull

Etter jevn vekst de siste 19 årene, har DNT nå passert 300.000 medlemmer. Foreningen har fått hele 50.000 nye medlemmer de fire siste årene.

DNT opplever stor pågang nå i høysesongen, og på det meste er det 700 personer som melder seg inn i løpet av én dag. - Dette er en gledelig bekreftelse på at friluftsliv er en viktig del av både hverdag og ferie for svært mange, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

– Norge har sterke friluftstradisjoner, og landet vårt innbyr til bruk av en unik og variert natur året rundt. Men medlemsveksten er også et resultat av den store innsatsen som legges ned av frivillige landet over for å skape aktivitet, vedlikeholde hyttene og merke 22.000 kilometer med stier, sier Øveraas.

Stor trafikk i fjellet i sommer

Sommersesongen er høysesong for turgåing og tradisjonelt sett tiden da DNT får flest nye medlemmer. At tallene på medlemmer går opp gjenspeiler også trafikken i fjellet så langt:

– Våre foreninger merker en stor pågang på våre organiserte fellesturer og kurs, og vi ser en klar trend på at folk ønsker å øke sin turkompetanse. Overnattingstallene så langt ligger på samme nivå som i fjor. Det er vi godt fornøyde med, da fjoråret var det beste for DNT noensinne med en oppgang på over 20 prosent flere besøkende sier Øveraas.

Enorm vekst blant barn og unge

I 2016 økte antall barnemedlemmer i DNT med 21,2 prosent. Og der idretten merker frafall blant ungdom, opplever Den Norske Turistforening det stikk motsatte. En undersøkelse utført av TNS-gallup på oppdrag fra DNT før sommeren, viste at hele 59 prosent i alderen 15-29 år planla å dra på fjelltur i sommer.

– Målet er å få hele Norges befolkning som medlemmer i Den Norske Turistforening. Når vi vet hvor stor effekt friluftsliv har på folks livskvalitet, så er det viktigere enn noen gang at nye grupper oppdager gleden ved å være ute, sier Nils Øveraas.
DNT opplever stor pågang nå i høysesongen, på det meste er det 700 personer som melder seg inn i løpet av én dag. Foto: Nina Bull-Engelstad