DNT lufter politikerne på Arendalsuka

Foto: Marius Dalseg

I år sparkes valgkampen i gang på Arendalsuka 14.-18. august. DNT er selvsagt tilstede for å sette friluftsliv på dagsorden.

Arendalsuka er en årlig møteplass der politiske partier, organisasjoner og næringsliv møtes til debatter om ulike viktige politiske temaer. DNT samarbeider med Aust-Agder Turistforening om et stort spenn av aktiviteter under årets begivenhet.

Lufter politikerne

DNT har invitert politikere fra alle partier til å ta en pause fra debatter og møter innendørs, og bli med oss på en turprat. Underveis tar vi en prat om hvordan vi kan jobbe sammen for økt deltakelse i friluftslivet fremover. DNT har sendt partiene konkrete forslag om hva de bør gjøre for friluftslivet neste stortingsperiode, disse vil tas opp med turdeltakerne. Vi gleder oss til tur med:

• Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik
  • SVs leder Audun Lysbakken
  • Nasjonal talsperson i Mdg Une Bastholm
  • Nestleder i Venstre Ola Elvestuen
  • Stortingsrepresentant fra Krf Geir Toskedal

Lanserer veikart for bærekraftig reiseliv

DNT er medarrangør på arrangementet: Veien mot et bærekraftig reiseliv, sammen med andre organisasjoner innenfor reiseliv, natur- og friluftsliv. Kulturminister Linda Helleland vil åpne møtet og mot slutten vil DNTs styreleder Berit Kjøll på vegne av reiselivet overrekke klima- og miljøminister Vidar Helgesen et «Veikart for bærekraftig reiseliv». Veikartet presenterer en visjon for hvordan det norske reiselivet skal være i fremtiden for å ivareta klima og natur, og hvilke tiltak næringen selv og myndighetene må iverksette for å komme dit.

Tur for alle med SjekkUT-appen

Alle som ønsker seg en luftetur under Arendalsuka kan nå lett finne en tur i nærheten. Ved å laste ned DNTs nye SjekkUT-app på mobilen kan man finne fine turmål i nærheten av Arendal sentrum. De 20 første som kommer til DNTs stand og viser at de har fullført SjekkUT-lista "DNT Arendalsuka 2017" vinner et verdikort på gratis overnatting på hyttene våre.

Velkommen til DNTs stand!

Kom gjerne innom DNT og Aust-Agder Turistforening på stand under Arendalsuka! Den finner du her: http://arendalsuka.no/event/stands/465. På standen kan du få mer informasjon om DNT, AAT og våre politiske hjertesaker, og kanskje få en smakebit av turmat også!

DNTs kontaktpersoner under Arendalsuka:

·         Pressehenvendelser: Kommunikasjonssjef Mette Habberstad på mobil 90066744

·         Andre henvendelser: Fagsjef samfunnskontakt Katrine Gramnæs på mobil 410 20 810.

Store Torungen Fyr utenfor Arendal er også DNT-hytte
Store Torungen Fyr utenfor Arendal er også DNT-hytte Foto: Marius Dalseg