Uke 15: Føremelding for Rondane

10.03: Mildværet som har vært gjorde at det nå er lite snø nord og øst i fjellområdet, med områder som er snøfrie. Lite snø på toppene på østsiden av Rondane, men Veslesmeden og Ljosåbelgen har fortsatt bra med snø. 

På vei inn til Bjørnhollia bør man gå veien inn og ikke over isen på Atnsjøen. Det er bart enkelte plasser rundt Bjørnhollia og man må basere seg på å gå første kilometeren til fots når man setter kursen mot Rondvassbu. Det samme gjelder den siste kilometeren mot Dørålseter når man går fra Rondvassbu.

Det er snø og normale forhold for årstiden i området Høvringen – Mysuseter – Rondvassbu. Det har fram til nå vært nattefrost som gjør at skiføret holder seg, det er hardt føre først på dagen men det blir mykere utover dagen. Har kommet en del nysnø de siste dagene.

Det er kvistet fra Rondvassbu mot Dørålseter så langt det er snø og det er kvistet fra Bjørnhollia til Rondvassbu. Langglupdalen er ikke kvistet og blir ikke kvistet. 

I Ringebufjellet, sør for Rondane, er det fine forhold.

Her er litt mer detaljert føreinformasjon fra hver hytte pr 28.3.2017:

Rondvassbu

Under mildværet på søndag smeltet mye av nysnøen som har kommet siste ukene, men mandag ble det kaldt igjen, så dette reddet føret.

Det er bra med snø mellom Mysuseter og Rondvassbu og kvistet rute som vanlig.

Ruta mot Bjørnhollia, gjennom Illmanndalen er kvistet, noen steder må man ta av seg skiene, men det er kun korte strekninger.Den siste biten frå elva og opp til Bjørnhollia må man bære skiene.

Ruta mot Dørålen går over Rondevatnet. Her er det greit å gå, litt glatt på isen. Ruta vil bli kvistet, men grunnet lite snø blir det ikke kvist siste km mot Øvre Dørålseter. Her kan man følge varder/T-merking som er synlige.

Rondvassbu vil være betjent i påsken. Åpningstid for vinteren er: 3/3 – 17/4


Bjørnhollia
Mildværet i helgen smeltet bort det meste av snøen rundt hytta.

Løypa mot Rondvassbu vil bli kvistet, men man må gå på beina den første biten til man har kommet over elva. Noen bare flekker her og der, men ikke lange strekninger.

 Det er fine forhold sørover mot Eldåbu, men også her må man bære skiene den første km

Det er ikke mulig å gå på ski inn eller ut til Nesset i øst. Atnsjøen har blank is og overvann.
Vegen inn fra øst/Atna-siden vil bli brøytet, slik at det er mulig å gå på beina inn eller ut fra Bjørnhollia.

Bjørnhollia vil være betjent i påsken. Åpningstid for vinteren er: 31/3 – 17/4.

Øvre Dørålseter:
Kraftig førefall på søndag gjorde at det minket veldig på snøen rundt hytta. Vegen inn til hytta er nå brøytet, her går det an å kjøre bil inn.

Ut fra hytta er det lite snø på rutene både mot Rondvassbu og Bjørnhollia. Man må gå på beina den første km. Deretter videre på ski på greit føre.

Lite snø på ruta nordover mot Grimsdalshytta.

Øvre Dørålseter vil være betjent i påsken. Åpningstid for vinteren er: 31/3 – 17/4.


Grimsdalshytta
Mildværet har tatt mye av snøen i Grimsdalen.
På ruta sørover mot Dørålseter er det kun skiføre 20% av turen.
Fra Hageseter og opp må man bære skiene ca 4 km. Det er gjennomslagsføre fra Kattugla og ned til Grimsdalshytta.

Grimsdalshytta vil være selvbetjent i påsken. Vi fyller på med proviant og holder åpent selvbetjeningshytta gjennom hele påsken.