Uke 28: Føremelding for Jotunheimen

LIVE:
Webkamera fra Eidsbugarden

Webkamera fra Leirvassbu​​​​​​​

06.07:

Det er ikke mange uker siden det var strålende skiføre på Valdresflye, men nå er det full sommer i østre Jotunheimen. Startskuddet for de første turgåerne over Besseggen gikk for flere uke siden og vi ser nå at snøen smelter fort også i de vestre delene av Jotunheimen.

Ved Gjendebu er det fint og bart og lengre øst mot Fondsbu ser en at snøen smelter fort og nå bare ligger flekkvis.

Ved Fondsbu begynner det å bli bart og fint rundt hytta nå. Men det ligger fremdeles snø i høyden. Den er kompakt og fin å gå på, men det kan være lurt å ta med staver og gamasjer.

Til Skogadalsbøen er det nå fint å gå fra Vetti. De ligger fremdeles litt snø over Friken, men den er fast og fin å gå på. Det ligger fremdeles en del snø på Sognefjellet, men den er fast og fin å gå på. På vei fra Sognefjellet ned til Skogadalsbøen blir det snøfritt på vei ned Guridalen. Ruta fra Turtagrø til Skogadalsbøen er fin å gå nå. 200 sauer har tatt på seg jobben med å trakke sti over Keisarpasset, så det er fine forhold.

Ved Olavsbu ligger det fremdeles en del snø.

Bruer:

  • Trebrua over Mjølkedøla i Jotunheimen, på ruta Olavsbu til Fondsbu er ødelagt og helt borte av flom. Elva kan ofte vades, men oppleves av mange som stri. Brua blir reparert i uke 29. 
  • Det er fortsatt en god del snø enkelte steder og en god del sommerbruer er ikke lagt ut. Dette gjelder sommerbruene rundt Fondsbu.
  • I vestlige og høyereliggende strøk er det fortsatt en del snø i terrenget, men snøen er fast og fin å gå på. Vær oppmerksom på at ikke aller bruer er lagt ut, men kommer etterhvert som forholdene tillater det. Der elver og bekker har gått opp og spredd seg utover terrenget under snøen må man være ekstra forsiktig. Ta kontakt med nærmeste turisthytte. 

Flere webkameraer i og rundt Jotunheimen: jotunheimen.com

Sognefjellshytta/Fv. 55 Sognefjellet:

Fv. 55 Sognefjellet
Fv. 51 Valdresflye