Uke 15: Føremelding for Jotunheimen

31.03.17: Ved Glitterheim og klar for Høgruta
31.03.17: Ved Glitterheim og klar for Høgruta Foto: Knut Vole

LIVE:
Webkamera fra Eidsbugarden
Webkamera fra Gjendesheim
Webkamera fra Leirvassbu

13.04: OBS-VARSEL: Vi advarer mot ferdsel på Gjende, isen er utrygg og i ferd med å gå opp.  Kontakt Gjendesheim for nærmere informasjon. 

11.04: Det er kommet nysnø på Glitterheim natt til i dag, men det har vært litt vind, så føret kan være litt skiftende på hytte-til-hytte-rutene. Men forholdene på toppturene i området er derimot top notch. 

Ved Spiterstulen meldes det om bra forhold. Litt lite snø i dalen, men de som kommer fra Glitterheim kjører ski helt ned og sier at det er fint å gå på ski også vidare. 

Mye snø helt vest rundt Skogadalsbøen. Kuldegrader om natta og det har ligget på rundt null på dagen. Det kom litt nysnø i går noe som har gitt drømmeføre vest i Jotunheimen. Gode forhold sørover mot Fondsbu.

Det er greit med snø på Isen over Bygdin som sjekkes jevnlig. Forhør deg med bestyrerne for å høre om det er egnet å gå ikke-kvistet rute over Bygdin og om Høystakka Fondsbu-Gjendebu. Per dags dato er det greie forhold og bare litt overvann enkelte plasser på Bygdin, men snøen bærer godt og det er elles bra med snø rundt Fondsbu. Snømålerne fra Eidsiva har vært innom og meldte om normal snømengde i Vennisstordalen, litt mindre enn normalt nede på Eidsbugarden. Det vil si ca. 1,10 m i snømengde på Fondsbu og 2,70 m i Vennisstordalen.

Rundt Gjendesheim har det minket på snøen den siste tiden. Isen på Gjende er fortsatt trygg, men det er ikke optimale skiforhold. Den har fått et lite snølag på seg og ble stikka av Røde Kors den 4. april. Rundt Gjendebu er det lite, men tilstrekkeleg med snø. Det kan muligens åpne elver her og der pga. mildværet som var for et par veker sia.