Vinteren fester grepet og ski er nå mulig mange steder i setesdal 

fra Berdalen 18.11., noe mer snø nå, men ganske like forhold
fra Berdalen 18.11., noe mer snø nå, men ganske like forhold

Føremelding Setesdalsheiene oppdatert desember 2017

Kvistekartet og kvistedatoene for 2017

Snø

Generelt mulig å gå på ski flere steder så lenge en er ca 500 m.o.h, mer snø over 800 m.o.h. Mest snø i nordvest og i område rundt Bjørnevasshytta. Kraftig regnvær helt til fjelltopp ons 22. - tors 23.11. Noen centimeter nysnø 14. og 15. desember.

Høgås, Evje 15 cm snø. Frossen mark og issåle i de fleste løyper. Bra forhold med nysnø og oppkjørte løyper til tross for lite snø.

Bortelid, 30 - 40 cm snø. Oppkjørte løyper.

Ljosland, 15 - 40 cm snø, noe mer i høyden. Ujevnt fordelt. Oppkjørte løyper og skiføre i fjellet, men lite snø flere steder.

Sirdal, 25 - 45 cm, ujevnt fordelt. Nysnø. Muligheter for ski.

Knaben, 25 - 45 cm. Muligheter for ski, snøen ligger ujevnt fordelt.

Brokke, rundt 20 cm i bunn, mer i høyden. Muligheter for ski i lysløypa og på brokke-suleskardveien. Litt lite snø og ujevnt fordelt i høyfjellet.

Bjørnevatn, ca 75 cm. Ujevnt fordelt i høyden.

Hovden, ca 60 cm. Nysnø. Oppkjørte løyper. Ujevnt med snø i høyfjellet pga vind.


Skredinfo 15. - 16.12.

Skredproblem nå er knyttet til nedføyket lag med nysnø som danner svakt lagunder hardere fokksnø (bunden snø). Størst fare på kulformasjoner og der fokksnøen er fersk. Varierende vind gjør det vanskelig å anslå i hvilken himmelretning denne faren er størst. Mindre skredfare i sørlige deler av regionen sammenlignet med nordvest. Faregraden anslås til 2/5 og vil holde seg uendret da det er kaldt og rolig vær. 

Is 15.12.

Det er kun små vann og svært små vann i høyfjellet over 1100 m.o.h som er farbare. Ellers er det islegging på de fleste vann helt ned til kysten. Vær svært obs på at det mange steder ligger nysnø over tynn og dårlig is. Dette forsinker også isleggingen.Vann som har blitt eksponert for kraftig vind vil kunne lokalt gi tryggere is da mye av snøen har blitt "spylt" vekk. Ferdsel over islagte vann på denne tiden av året er likevel uforutsigbar, så vær varsom.

Skrevet av Per Thomas Skaanes 15. desember 2017