Føremelding Tafjordfjella og Sunnmørsalpene uke 19

Strålende forhold inn mot Patchellhytta 23. april.
Strålende forhold inn mot Patchellhytta 23. april. Foto: Marit Ramsevik

Føremelding per 12. mai. Flotte vårskiforhold i fjella!

Føremelding pr 12. mai

Vinterrutene i Tafjordfjella er ikke kvistet.

Generelt mye snø i fjellet. Skredfaren vi øke i solvendte sider utpå dagen. Hold deg oppdatert på mulig skredfare på varsom.no.

Hamseviki - Danskehytta - Veltdalshytta - Billingen: Minkende snømengde, ikke så mye i Veltdalen. Nokså råtten snø nederst i Torddalen.

Velleseter: Bart opp til og rundt hytta, men fortsatt mye snø innover dalen.

Patchellhytta: Parkering på Engeset og ski på beina etter et par hundre meter. Vurder skredfaren i lia under Bolten. Godt med snø inne ved hytta!

Brøste til Vakkerstøylen: Fine forhold!

Brøste til Pyttbua: Puttåa og noen bekker i Puttbudalen er stadig mer åpne. Det kan være lurere å gå over Tungesnyta på nordsiden av Puttbudalen.

Reindalseter/Jakobselet/Kaldhusseter: Mye snø, det anbefales ikke å gå til Reindalseter pga skredfare langs Zakariasvatnet. Veien til Kaldhusseter er brøytet. Veien langs Onilsavatnet er nattestengt fra kl. 20 til kl. 06 på grunn av rasfare.

Tjønnebu: Veldig mye snø! Hytta er nedsnødd, men inngangen og vinduer gravd frem. Vær obs på skredfare i Steindalen! Ang. parkering på Grønning, ta gjerne kontakt på det øverste gårdsbruket og spør hvor det er greit å pakere. Det er fint om eventuelle gjester kan grave frem inngangen til doen. Se post på vår facebookside for info.

Har du vært på tur og har oppdatert informasjon? Gi oss beskjed på messenger eller e-post dnt.sunnmore@dnt.no. Bilder er også fint å få!Skrevet av Tone Drabløs 13. mai 2022