Uke 50: Haukeliseter

Plussgrader og regn, vind og snøføyk, overvann og holke - uke 50 har bydd på varierte forhold. 

Noe snø har regnet bort denne uken, men det er fremdeles en del igjen
Noe snø har regnet bort denne uken, men det er fremdeles en del igjen Foto: Marthe Trondsen

Føremelding:

Så kom mildværet... og regnet. Noe snø har regnet bort, men vinteren er ikke avlyst av den grunn. I dag er det kaldere, og det som i går var regn og sørpe har frosset på over natten. Ute er det fremdeles hvitt, omtrent 20 cm med snø, relativt isete, vindfullt og glimt av desembersola i det fjerne.

Resten av uke 50 meldes det om skiftende mildvær (men heldigvis ikke noe mer regn), en god del vind, og gledelig nok med noen solstråler innimellom. 

På vannet har det dannet seg en del overvann som følge av plussgradene de siste dagene. Selv om det begynner å bli akseptabel tykkelse på isen, anbefaler vi å vente med å fare på vannet inntil overvannet har fryst.

Ukens turtips:

Nok en gang må du ta frem de skiene du ikke er redd for å få en ripe eller to i. Med disse kan du fint få deg en luftetur med fjellstuen som utgangspunkt. De beste forholdene finner du i høydene, og ruten mot Vesle Nup er nok en gang et godt alternativ.

Fullstendig turbeskrivelse og kart finner du på UT.no 

Ellers minner vi om at Haukelifjell Skisenter holder åpent også denne helgen. Skisenteret ligger bare 10 minutters kjøring fra Haukeliseter, og alle våre overnattende gjester får 10 % rabatt på heiskort! 

På vannet har det dannet seg en del overvann som følge av plussgradene de siste dagene. Selv om det begynner å bli akseptabel tykkelse på isen, anbefaler vi å vente med å fare på vannet inntil overvannet har fryst.
På vannet har det dannet seg en del overvann som følge av plussgradene de siste dagene. Selv om det begynner å bli akseptabel tykkelse på isen, anbefaler vi å vente med å fare på vannet inntil overvannet har fryst. Foto: Marthe Trondsen
Vi krysser fingrene for at mildværet bare er med på å lage en god såle for vinteren videre, og ønsker oss veldig mer snø til jul
Vi krysser fingrene for at mildværet bare er med på å lage en god såle for vinteren videre, og ønsker oss veldig mer snø til jul Foto: Marthe Trondsen

Skrevet av Marthe Trondsen 16. desember 2021