Uke 49: Haukeliseter

Uke 49 har har vært relativt grå (på mange måter).

Etter en liten uke med stengte dører på grunn av smitteutbrudd er vi endelig åpne igjen! Finnes det noen bedre måte å ferie det på enn å presentere ukens føremelding og helgen turtips?

Uke 49 har vært relativt kaldt og grå
Uke 49 har vært relativt kaldt og grå Foto: Marthe Trondsen

Føremelding: 

Denne uken har vært relativt grå (på mange måter).

Temperaturene har ligget på rundt minus 10 grader, og vi har fått litt påfyll av snø. Snøen som har kommet til nå har vært ekstremt lett og «fluffy», noe som gjør at man fort vasser i snø til knærne og lett trår igjennom på stein og kvist som ligger under. Onsdag og torsdag fikk vi noen kraftige vindkast fra sør som dannet en del snøfokker.

Neste uke meldes det om mildvær, og selv om vi håper på en kort visitt, er det kanskje akkurat det som skal til for å danne en god såle og få de perfekte skiforholdene til jul? Vi krysser fingrene.

Isen på Ståvatn måler nå 9 cm og nærmer seg farbar. På grunn av den kraftige vinden de siste dagene er det foreløpig bare klink is. Vi anbefaler å vente litt til med å krysse vannet. 

Ukens turtips: 

På lørdag blir det stor sol, kaldt og nesten vindstille! Det må utnyttes!

Haukelifjell Skisenter holder åpent hver helg i desember. Dette er en ypperlig mulighet for litt teknikktrening før topptursesongen blåser i gang for fult. Skisenteret ligger bare 10 minutters kjøring fra Haukeliseter, og alle våre overnattende gjester får 10 % rabatt på heiskort! 

Ellers har vi testet forholdene på fjellski til Vesle Nup. Føret er variert og tungt, men det er fult mulig å ta seg til toppen og ned igjen Inntil vi får en bedre såle og litt mer snø anbefaler vi start og stopp fra Ulevå.

Fullstendig turbeskrivelse og kart finner du på UT.no

Slik ser det ut på Ståvatn for tiden
Slik ser det ut på Ståvatn for tiden Foto: Marthe Trondsen

Skrevet av Marthe Trondsen 10. desember 2021