UKE 16: Føremelding for Tafjordfjella og Sunnmøre

Veltdalshytta 17. april
Veltdalshytta 17. april Foto: Monica Thoresen Hunnes

Her finner du informasjon om forholdene inn til hyttene i Tafjordfjella og Sunnmørsalpane per 16. april.

Det er kommet en del snø både i Tafjordfjella og i høyden i Sunnmørsalpane de siste dagene, og mer skal det bli. Det er likevel lite snø for årstiden i Tafjordfjella, men fint å gå inn til hyttene. Tross nysnø er det nok avblåst i høyden, siden det også har vært mye vind. Det er kvistet fra Grotli til Danskehytta, og fra Billingen til Torsbu. Resten av fjellet blir ikke kvistet i år da det er lite gjennomgangstrafikk mellom hyttene.

Vær obs på skredfare og sjekk varsom.no før du drar på tur. I kartet på ut.no kan du legge på både bratte områder og utløpsområder for skred. Dette kan være et nyttig verktøy.

Danskehytta: Det er gått et stort skred rett sør for Danskehytta som har gått over kvistaløypa og heilt ned på isen. Hold god avstand til henget mot vest. Gå gjerne på isen om det ikke er overvann.

Pyttbua og Vakkerstøylen: Nydelig skiføre. Tykk is på vannet. Elvene er stort sett frosset, men åpent noen steder.

På ruta Pyttbua - Veltdalen anbefales det å følge sommerruta som går i høyden. Det er ikke å anbefale å prøve å gå over skavlen ved Radiovatnet. I høyden er det hardt og avblåst, men ingen problemer å gå. 

Veltdalen: Nydelige forhold og fint å gå på ski. Kvistet fra Billingen til Torsbu.

Patchellhytta: Fine løyper fra Engeset. Snø fra parkering. Det kjøres ved inn på hytta, og det er skuterspor å følge. Skredene som truer løypa har gått. 

Jakobselet: Det er kommet mye snø de siste dagene, og vi gjør oppmerksom på skredfare langs Zakariasvatnet. Start tidlig på dag hvis du må passere her.

Kaldhusseter: Stort sett bar vei helt opp, men ikke brøytet vei opp til hytta.

Tjønnebu: Vær obs på skredfare i Steindalen. Start gjerne tidlig på dagen for å unngå soloppvarming.

Velleseter: Skiføre fra bilen. Store skred har gått i sidene innover Vellesæterdalen.

Runde: Bart og fint. Lundefuglene har kommet.

På grunn av smittevernhensyn leies hyttene ut som helhet, eller avdelingsvis der det er mulig. Denne ordningen vil i første omgang vare til 2. mai. Bestilles på www.ut.no.


Har du vært på tur og kan gi oss oppdatert informasjon eller vil dele bilder? Send oss på dnt.sunnmore@dnt.no - vi setter stor pris på alle oppdateringer, og det kan være til god hjelp for andre fjellvandrere!

Skrevet av Tone Drabløs 21. april 2021