Avlyst Grottetur til Sagelvas grottene i Salangen, for de største barna i BT! AVLYST!

24. august 2018 kl. 08:00
26. august 2018 kl. 15:00
Fellestur, Fottur, Sosialt På Tur, Helgetur, Telttur, Grottetur
Barnas Turlag Tromsø
Ytre Troms (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Sykdom

Barnas Turlag Tromsø inviterer på grottetur til de fantastiske grottene i Salangen, Sagelvas grottene, 24-26 august 2018.

Med oss på laget har vi grotteekspert Kjetil Bones, som blir vår guide på lørdagen når vi skal utforske grottene så langt som mulig....!
Etter frokost gir Kjetil oss en introduksjon til grottevandring, om sikkerhet - hva vi må være obs på og ta hensyn til.

Sagelvas grottene er et spektakulært grottesystem beliggende på Salangseidet. Grottene består av nær 700 meter med sammenhengende ganger og er en del av elveløpet til Sagelva.Grottene i og rundt Sagelva ble dannet for rundt 10-20 000 år siden, av Sagelva selv, som brøyter seg vei gjennom fjellet. Mineraler i vannet reagerer med kalkstein i fjellet, og kalksteinen eroderer vekk, og det blir huler. - De lengste hulene her er rundt 400 meter lange, og man kan gå inn et sted og komme ut et helt annet sted flere steder.Turen i grottene starter med å vandre ned i "Søppelholla", eller "rubbish hole", som det heter på engelsk. - Denne grotta var en gang brukt til å kaste søppel nedi. Vannstanden i elva vil avgjøre utforsking av grottene. Men, vi kan garantere en opplevelse for livet - bli med oss!

Turen vil bli en helgetur (fredag-søndag) med overnatting (ikke i huler, men i telt 😊 ). Vi planlegger å overnatte i telt på Elvelund Camping: http://www.elvelund-camping.no/hjem.48204.no.html

Barnas Turlag dekker kostnader til teltovernatting! Alle må ha med seg eget telt, soveposer og liggeunderlag.

Oppmøte på Elvelund Camping fredag 24. august fra kl.18.00. Vi kjører dit i privatbiler.

Det vil være mulighet for fisking i Salangsvassdraget. Vi ordner med fiskekort når vi kommer dit (barn under 16 år fisker gratis, sammen med 1 voksen som har gyldig fiskekort).

Denne turen er bare familier med store BT-barn (absolutt min. nedre grense er 8 år!), og bare for medlemmer (det vil si at som et minimum må barna være medlem).

Deltakerbegrensning:

Max. 15 BT-unger pluss foreldre.

Absolutt nedre aldersgrense er 8 år.

Alle som er med må ha:

• hjelm – sykkelhjelm holder.
  • Gamle turklær – klær som tåler kryping i grusete og steinete huler.
    OBS! I hulene er det sju-åtte grader, så det er lurt ,ed ullundertøy, selv om det er sommer på utsiden.
  • Hodelykt – fullt oppladet, eventuelt ekstrabatterier. Dette er viktig for å få den gode opplevelsen!
  • Hansker som du ikke er redd for skal bli skitne eller våte.

Påmelding: Via nett "meld deg på", fra 15.08.18. Meld bare på barna, som skal være med. IKKE de voksne. Skriv navn på de voksne i kommentarfeltet.

Ta med:

• Telt, soveposer og liggeunderlag
  • All mat og drikke til helgen, unntatt felles middag på lørdagskvelden, som BT spanderer/ordner!
  • Primus og kokekar
  • Evt. fiskeutstyr

Oppmøtetid og -sted: Elvelund Camping, fredag 24.08 fra kl.18.00

Pris: 250,- per barn (foresatte/forelder følger med gratis). Takket være midler fraExtraStiftelsen.

BT spanderer/ordner med fellesmiddag på lørdagen.

Turledere: Tine og Trond Mikkelsen, med gode hjelpere! Og Kjetil Bones.

PS. Det koster bare 125 kroner å være medlem av Barnas Turlag. Det er lekende lett å melde seg inn, og det gjør du enkelt HER

Ansvar: Husk at du som deltager på turer i regi av Troms Turlag er med på eget ansvar og at du som forelder har ansvar for eget barn!  Turleder har ofte egne unger med, så vær grei og bidra, så får alle en god opplevelse.

Forsikring: Alle deltakere må ha gyldig reiseforsikring som dekker den type aktivitet de vil være med på.

Bilder: Om vi får noen fine bilder fra turen kan det være vi har lyst til å bruke de i markedsføringssammenheng som publisering på våre nettsider, facebook etc. Om dere ikke ønsker at bilder av deres barn skal publiseres, vennligst gi beskjed om dette.

Grottetur til Sagelvas grottene i Salangen, for de største barna i BT! AVLYST!

AVLYST på grunn av sykdom. Vi satser på ny tur på et senere tidspunkt. Hilsen Tine, turleder.   Barnas Turlag Tromsø inviterer på grottetur til de fantastiske grottene i Salangen, Sagelvas grottene, 24-26 ...

Turledere:

• Trond Mikkelsen