Grønn Basecamp!

Arrangement

Fra dato
6. august 2018 kl. 14:00
Til dato
10. august 2018 kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Arrangement, Basecamp, Sykling, Topptur, Klatring, Miljøvett, Havkajakk, Midnattsol
Arrangører
DNT ung Troms, Troms Turlag
Turområde
Ytre Troms (se kart)
Dette arrangementet er over!

DNT ung – gruppene i Nord-Norge inviterer deg med på en miljøvennlig basecamp på vakre Sommarøy i Troms! Sykler vil bli brukt som framkomstmidler og vi vil bruke overskuddsmat fra lokale bedrifter og butikker. Sammen med Framtiden i våre hender er målet å få fram gode, grønne valg du kan ta med deg i hverdagen, i tillegg til å gi deg en uforglemmelig uke under midnattssola.

Basecamp representerer alt det DNT ung står for med mulighet for å prøve seg på mange ulike aktiviteter, kose seg i sommersola og rundt leirbålet, ta seg en frisk dukkert i Atlanterhavet og ikke minst muligheten til å lære mer om miljøvennlig friluftsliv! 

Så, hva skjer?

Mandag: Seneste ankomst til Tromsø er mandag 6. august klokka 14:00.
14.00: Offisiell start, oppmøte utenfor Tromsø Outdoor
ca. 15.00: Avgang fra Tromsø Outdoor - vi sykler ut mot Sommarøy og Steinsvika der leiren skal være. Det er mulig det blir ei overnatting på Kattfjordeidet siden vi kommer litt seint i gang, før vi så sykler siste stykke ut til Sommarøy på tirsdag. Mulighet for topptur på Kattfjordeidet!

Tirsdag:
Ved overnatting på Kattfjordeidet setter vi inn siste støt og sykler til Sommarøy. Vi slår opp leir, lager litt mat og tar oss en kortere tur i nærområdet for å bli enda bedre kjent med hverandre. Om vi syklet helt ut til Sommarøy på mandag, vil det bli en litt lengre topptur denne dagen. Dagen avsluttes med middag og en workshop med Fremtiden i våre hender Nord. Om været tillater det blir det midnattssoltur til Hillesøyatoppen (211 moh.) (dato for denne turen avhenger av været). Her vil vi få en fantastisk utsikt ut over storhavet. Vi sykler fra camp kl. 23:00 og regner med å være tilbake ca. 01:30, så det vil fremdeles være gode muligheter for litt søvn når vi kommer tilbake!

Onsdag:
Tre ulike hovedaktiviteter man kan bli med på:

·         Havkajakk

·         Klatring

·         Sykkeltur

Om ingen av de frister skal vi nok finne et alternativ som faller i smak! Feks. fisking, strandrydding, topptur etc. Vi er ute på aktivitet hele dagen og spiser en felles middag i leiren på kvelden. Etter middag legger vi til rette for ulike aktiviteter i leiren; frisbee, volleyball, slakk line, kubb, fotball, bading, og lignende. Dersom man helst vil ta kvelden med ro er det gode muligheter for å bare kose seg i sola eller rundt bålet.

Natt til torsdag:
Overlevelsesnatt! Dette blir en spennende natt der man får utfordert seg akkuat så mye man er komfortabel med, når det kommer til ulike aspekter ved det å være på tur. Pakking av sekk, kart og kompass og mat-og vanntilgang er noen punkter man vil bli utfordret på! Uten å røpe for mange detaljer er dette definitivt verdt å bli med på!

Torsdag:
Tre ulike hovedaktiviteter man kan bli med på:

·         Havkajakk

·         Klatring

·         Sykkeltur

Om ingen av de frister skal vi nok finne et alternativ som faller i smak! Feks. fisking, strandrydding, topptur etc. Vi er ute på aktivitet hele dagen og spiser en felles middag i leiren på kvelden. Etter middag legger vi til rette for ulike aktiviteter i leiren; frisbee, volleyball, slakk line, kubb, fotball, bading, og lignende. Dersom man helst vil ta kvelden med ro er det gode muligheter for å bare kose seg i sola eller rundt bålet.

Fredag:
Vi pakker sammen sakene våre og sykler tilbake til Tromsø. Avreise fra camp blir rundt kl. 09.00, og vi regner med å være tilbake i Tromsø rundt kl. 17/18. Vi leverer tilbake sykler og tar en liten oppsummering og avslutning i parken utenfor Turlagskontoret (Kirkegata 2).

Merk deg at eventuelle billetter hjem må bestilles etter klokka 18:00, så vi har en liten sikkerhetsmargin, og du også har tid til ompakking og innsjekking. 

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet ette vær og vind!
 

Generell informasjon:

Alder: BaseCampen er for de fra 16 år og opp til 26 år. 

PÅMELDINGSFRIST: 31. juli 2018.

Teltleir: Leiren blir på vakre Sommarøy, ved ei hvit sandstrand med midnattssol og utsikt mot Atlanterhavet. Vi har tilgang til toaletter, men kroppsvasken må du nok ta i havet :) Du trenger ikke ha med eget telt, vi vil sette opp store fellestelt (Reisatelt, wiglo, lavvo o.l.) som du kan sove i. Men liggeunderlag og sovepose må du ta med selv.

Mat: Menyen kan vi ikke presentere nå, da den er avhengig av hva slags mat som er til overs ved de lokale bedriftene og butikkene. Vi skal nemlig spise mest mulig overskuddsmat, mat som er fullgod, men som kastes på grunn av forfallsdato, eller fordi den er til overs etter måltidene ved restaurante. Gi beskjed i påmeldinga dersom du har noen allergier eller lignende som må tas hensyn til. 

Pris: 1400 kroner for både medlemmer og ikke-medlemmer. Dette inkluderer ALT - fra du lander mandag til du drar fredag! Bortsett fra reise til Tromsø.

Takk til ExtraStiftelsen som sponser BaseCampen og gjør den mulig å gjennomføre.

For at flest mulig skal få mulighet til å oppleve BaseCamp, trenger du ikke å være medlem av DNT ung for å delta, men det er selvsagt hyggelig hvis du blir medlem likevel.

Alle deltakere vil få tilsendt et detaljert deltakerbrev med mer informasjon om leiren senest 2 uker før tursstart.

Annet
DNT ung Tromsø stiller med alt av spesialutstyr (klatreutstyr, sykler, kajakker og tørrdrakt) til turene. Bagasjen blir fraktet helt inn til leiren, så det er mulig å pakke utstyret i bag, men det er viktig å ha med seg en romslig dagstursekk (cirka 35 liter) til dagsaktivitetene, denne må også være med på sykkelturen ut til Sommarøy. Ta med både varme klær (ullundertøy, lue, votter, ullsokker og annet) samt sommerklær. Været skifter raskt, og de ulike aktivitetene krever både vanntette og vindtette klær. Det er derfor viktig å ha med nok skift, vanntette klær og støvler kan være lurt. Ta med egen tallerkenboks, bestikk og kopp - engangsbestikk blir ikke brukt på vår BaseCamp ;) En varm sovepose som tåler ned mot null grader kan være lurt. Husk badetøy!

Kart og ruteinformasjon
Norgesserien 1:50 000 Senjahopen (10151) og Tromsø (10152)

Pakkeliste sommer og vinter
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister
Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ansvar: Husk at du som deltager på turer i regi av Troms Turlag og DNT ung Troms også selv har et ansvar for å holde sammen med gruppa og å følge turleders beskjeder. Vær en del av gruppa, så blir det mye tryggere og triveligere på tur!

Forsikring: Alle deltakere må ha gyldig reiseforsikring som dekker den type aktivitet de vil være med på.

Bilder: Om vi får noen fine bilder fra turen kan det være vi har lyst til å bruke de i markedsføringssammenheng som publisering på våre nettsider, facebook etc. Om dere ikke ønsker at bilder av dere skal publiseres, vennligst gi beskjed om dette. 

Grønn Basecamp!

DNT ung – gruppene i Nord-Norge inviterer deg med på en miljøvennlig basecamp på vakre Sommarøy i Troms! Sykler vil bli brukt som framkomstmidler og vi vil bruke overskuddsmat fra ...

Kontaktinformasjon:

Annonse