Topptur- og vinhelg på Reindalseter

Fellestur

Fra dato
10. august 2018 kl. 18:00
Til dato
12. august 2018
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Helgetur, Arrangement, Hyttetur, Tema, Turkatalogen2016
Arrangør
Ålesund-Sunnmøre Turistforening
Turområde
Tafjordfjella, Vestlandet (se kart)
Dette arrangementet er over!

Denne helgen blir det en kombinasjon av god mat, eksklusive viner, trivelig selskap og turer til de flotteste toppene rundt Reidalseter. På dagtid blir det turer til Svartegga, Nausthornet, eller et annet turmål etter vær og ønske fra deltagerne.Vi møtes til middag fredag og tar en prat rundt ønsker for tur på lørdagen.

 

Lørdag ettermiddag blir det 3-retters middag, foredrag og vinsmaking. Foredragsholderne har over mange år funnet sine favorittviner i Piemonte i Italia. De utvider nå horisonten til vinene fra Valtelina, som ligger langt opp i fjellene i nord Italia. Dere får smake viner fra Fontanafredda (Piemonte) og Nino Negri (Valtelina). Tema for vinsmakingen blir Nebbiolo-druen.

 

Fontanafredda holder til i kommunen Serralunga d’Alba, som er i hjertet av Barolo verden og dermed det viktigste området for druen Nebbiolo. Fontanafredda var opprinnelig jaktslottet til Kongen av Nord-Italia (Kongen av Savona). Huset lager en rekke viner og deres Barolo’er er svært lagringsdyktige, produsert i tradisjonell stil.

 

Nino Negri ligger i Valtelina (øst for Comosjøen) og byen Chiuro. Også her er nebbiolo hoveddruen. Husets viner er lagringsdyktige, men kan fremstå noe mer fruktig en det vi kjenner fra Barolo og Barbaresco. Det lages også en Sfurzat, som lages på tilnærmet måte som Amarone.

 

Fellesnevneren for smakingen er foredragsholdernes lange relasjon til vinmaker Danilo Drocco, som etter 19 år i sjefsstolen til Fontanafredda nå har tatt over styringen hos Nino Negri. Det blir dermed en unik smaking, hvor vi sammenligner noen toppviner fra begge husene.

Reindalseter er ÅSTs betjente hytte i Tafjordfjella, og prisen inkluderer full kost og losji. Du kan også få oppredd seng mot et tillegg i prisen. Vi smører matpakke til lunsj på lørdag som vi har med oss på tur. Turene går til Rødalsegga , Svartegga eller et annet turmål rundt dalen.

Topptur- og vinhelg på Reindalseter

Denne helgen blir det en kombinasjon av god mat, eksklusive viner, trivelig selskap og turer til de flotteste toppene rundt Reidalseter. På dagtid blir det turer til Svartegga, Nausthornet, eller ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Oddbjørn Dalen

Annonse