Sommerturlederkurs

Voksne, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Kurs, Turlederkurs, Sommerturlederkurs
DNT Drammen og Omegn
Dette arrangementet er over!

Har du vært mye på tur og ønsker å ta med andre ut? Fungerer du godt i gruppe med ulike mennesker og kan ta beslutninger på vegne av andre? Har du lyst til å være turleder på DNTs fellesturer? Da er DNTs turlederutdanning noe for deg!

Målet med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å lede turer for DNT Drammen og Omegns og andre medlemsforeninger i fjellet sommerstid. Kurset er lagt opp som to helgeturer der alle temaene blir tatt opp og gjennomført både teoretisk og i praksis.

Under kurset går vi bl.a. gjennom disse emnene:
Orientering, turplanlegging, veivalg, værforhold, grunnleggende fysiologi, nedkjøling, førstehjelp, nattorientering og ledelse av turer sommerstid.

Opptakskrav

• Gjennomført og bestått de tidligere modulene i turlederstigen (trinn 1 Ambassadørkurs og trinn 2 Grunnleggende turlederkurs)
  • Kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering og om ferdsel i høyfjellet
  • Vise til erfaring fra turer over flere dager i høyfjellet
  • Erfaring som turleder på turer i nærområdet
  • Medlemskap i DNT

Sted for kurset

Første helg på Mårbu, Hardangervidda.

Andre helg på Dalabu, Norefjell og Eggedalsfjella.

Datoer for kurset

Kurset består av to deler:

Del 1: planleggingsmøte på DNT Drammen og Omegns kontor onsdag 29. august  kl 18-21. Tur fredag 31. august - søndag 2. september.

Del 2: planleggingsmøte på DNT Drammen og Omegns kontor onsdag 12. september kl. 18-21. Tur fredag 14. - søndag 16. september.

En må delta på begge delene for å bli godkjent som sommerturleder, delene må tas i rekkefølge. Merk at kurshelgene starter fredag ettermiddag kl. 15 i turområdet og varer til søndag kveld.

Intruktører:

Christine Hægstad, Jon Øvrehus og Silje Maurtveten

Pris

Kr 3 500,- Halv pris for ungdommer/studenter t.o.m. 26 år. Prisen dekker turlederbok, instruksjon, overnatting på hyttene, fullpensjon på betjent hytte og fellesmiddag på ubetjent hytte. Tørrmat på ubetjent hytte samt transport kommer i tillegg og må betales av den enkelte kursdeltager.

Turlederne har anledning til å få refundert kursavgiften av lokal medlemsforening. Dette avtales med med den enkelte forening.

Søknad og søknadsfrist

Forhåndspåmelding på nett, fyll ut søknadsskjema og send det inn innen 01.06.2018 (kontaktinfo under). Tilbakemelding og informasjon sendes deltakerne innen 15.06.2015. DNT Drammen og Omegn forbeholder seg retten til å prioritere opptak av turledere i egen forening. Sammen med søknaden sendes en anbefaling fra medlemsforeningen og bekreftelse om at de vil benytte personen som turleder dersom vedkommende består kurset.

Innsending av søknadsskjema: Søknadsskjema sendes på epost til Vibeke Clausen, vibeke@dntdrammen.no

Mer informasjon kan du få ved henvendelse til DNT Drammen og Omegn v. Vibeke Clausen, vibeke@dntdrammen.no - 32 25 51 40, eller Christine Hægstad, christinehagstad@hotmail.com - mobil 95 20 20 44.

Søknadsfristen er 1. juni 2018.

Turleder:

• Christine Hægstad