Kajakk Grunnkurs

Kurs

Fra dato
9. juli 2016 kl. 10:00
Til dato
10. juli 2016 kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Kurs, Padlekurs, Kajakk, Oslofjorden, Hyttetur, Kajakkurs, Turkatalogen2016
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Turkode
11014
Dette arrangementet er over!

Dette Kajakk Grunnkurset går over to dager med utgangspunkt i DNT Oslo og Omegns kajakksted på Langøyene i Oslofjorden.  Kurset gir våttkort, og er en introduksjon i bruk av havkajakk og tar for seg temaene sikkerhet, padleteknikk og redning. Etter en grunnleggende opplæring padler vi på tur ut fjorden og bruker de mange øyene som base for trening og praktiske øvelser.

 

2 dager
Alder: 16+ år  Klikk her for egne grunnkurs for 16-30 år
Krav til deltakelse: Ingen forkunnskaper. Medlemskap i DNT.

Kursbeskrivelse

Kurset gir deg

Grunnleggende kompetanse i bruk av havkajakk med tilhørende utstyr. Kurset er første trinn i våttkortstigen, og gir deg mulighet til å bruke DNT Oslo og Omegn sine kajakker senere.

Kursinnhold Kajakk Grunnkurs

Kurset tar for seg temaene sikkerhet, padleteknikk og redning.  Du lærer å løfte, bære og sjøsette kajakken. Videre får du innføring i forskjellig padleteknikk, samt å gå rundt. Blant annet øves det på å gå inn og ut av kajakken, bruk og tips for å kunne padle på en trygg måte, selvredning og kameratredning. går over to dager, ofte med mest instruksjon den første dagen, og planlegging og utførelse av dagstur den andre dagen hvor vi kan gå i land på flere av Oslofjordens øyer for pauser og lunsj. Etter en grunnleggende opplæring padler vi avgårde utover fjorden og rundt øyene, hvor vi underveis trener på å drive redningsøvelser og videre kursing utover lørdag og søndag. Overnatting i DNT-hytta på Langøyene.

Deltakerne får våttkort etter endt kurs. Våttkort er en del av Norges Padleforbunds kursstige. Kursansvarlig er instruktør som er godkjent av Norges Padleforbund, og er den som utsteder våttkortet.

 

Pris:

Kr 3000,- Prisen inkluderer kurs, våttkort og lån av kajakker, åre, spruttrekk, vest og hytteovernatting fra lørdag til søndag på langøyene. Dersom du ikke er medlem i DNT gjelder et tillegg på kr 650,-. Du kan enkelt bli medlem i DNT ved å klikke her. MERK! Kursavgiften inkluderer ikke transport tur/retur Langøyene, dette må deltakeren dekke selv.

Oppmøte:

Oppmøte er kl. 10.00 ved vårt kajakksted på Langøyene. Dette korresponderer med båt fra Rådhuset kl 09.25. Les mer om båttransport fra Rådhuset her.

På Langøyene følger du grusveien fra brygga mot stranda på den andre siden. Du finner et rødt lagerhus på venstre side av veien merket med DNT skilt. Dette er vårt kurssted og kurslederne møter deg der.

Se kart lenger nede på siden

Avslutning: Kurset avsluttes på Langøyene søndag ca. kl 16.50. Vi legger opp til felles retur med båten.

Utstyr, bekledning, mat og drikke:

Personlig utstyr og bekledning
Våtdrakt og helst egne våtsko, og gjerne gummihette.

  • Stor genser og regnjakke/poncho med hette til å trekke utenpå i pauser.
  • Tørre ullklær til bruk etter padling - og evt. ekstra skift ulltøy og ullsokker hvis du ikke har våtdrakt
  • Håndkle, gjerne pusseskinn-håndkle om du har dette
  • Vanntette pakksekker/poser
  • Solkrem og solhatt
  • Ingen løse smykker eller briller
  • Termos
  • Nok drikkevann for eget bruk hele helgen

Trygghet og redninger i kajakk krever bading. For å få best læring og minst frysing anbefaler vi derfor våtdrakt. Alternativt så kan 1-2 lag ull og overtrekksjakke/-bukse også benyttes, men dette blir kaldere. På beina kan man ha ullsokker med sandaler, men unngå sko med snøring. Dersom du har dykkermaske så kan dette være kjekt å ha. Tips! Du kan kjøpe våtdrakt som egner seg for noen få hundrelapper fra butikker som Europris, Lidl og evt. sportsbutikker.   

Mat og drikke
Ta med egen mat og drikke til måltider og energipåfyll begge kursdagene. Ta med vann/drikke og gjerne også noen energibars eller annet for småpauser. OBS! det er ikke drikkevann på Langøyene.

Annet:

Trenger du turutstyr kan dette kjøpes i vår Turinformasjon eller i DNTs Nettbutikk

Generell informasjon:Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.


SPØR VÅR TURINFORMASJON

Har du spørsmål angående kurset, om kart eller utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vår Turinformasjon: 

Telefon: 22 82 28 22, mandag til fredag mellom kl 08.30 og kl 16.00 eller på
e-post: turinfo@dntoslo.no

Booking

For booking, klikk på dato øverst til høyre.

Kajakk Grunnkurs

Dette Kajakk Grunnkurset går over to dager med utgangspunkt i DNT Oslo og Omegns kajakksted på Langøyene i Oslofjorden.  Kurset gir våttkort, og er en introduksjon i bruk av havkajakk og tar ...

Annonse