Kajakk Introkurs i Oslofjorden

8. juni 2016 kl. 17:00 - 20:00
Kurs, Padlekurs, Kajakk, Oslofjorden, Hyttetur, Kajakkurs
DNT Oslo og Omegn, Friluftshuset Sørenga
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

På Kajakk Introkurs blir du introdusert for kajakken og utstyret. Gjennom enkle praktiske øvelser skal kurset lære deg å bruke kajakk, åre, trekk og vest, etterfulgt av en kort padletur i området for å øve teknikken. Kurset skal motivere til videre opplæring i padling.

1 dag: 3 timer
Alder: 16+ år  Klikk her for egne introkurs for 16-30 år
Krav til deltakelse: Ingen forkunnskaper. Medlemskap i DNT.

Kursbeskrivelse

Kurset gir deg:

Grunnleggende kompetanse i bruk av kajakk. Kurset er første trinn i våttkortstigen, og gir deg mulighet til å bruke DNT Oslo og Omegn sine kajakker senere.

Kursinnhold for Kajakk Introkurs
Kurset skal gi grunnleggende kompetanse i bruk av kajakk med tilhørende utstyr og tar for seg temaene sikkerhet, padleteknikk og redning. Første del av kurset foregår med tørrtrening på land. Deretter lærer du å løfte, bære og sjøsette kajakken. I vannet får du innføring i forskjellig padleteknikk, samt å gå rundt. Blant annet øves det på

• å gå inn og ut av kajakken
  • selvredning/kameratredning
  • bruk og tips for å kunne padle på en trygg måte

Kurset avsluttes med en kort padletur i området.

Deltakere vil motta våttkort etter fullført kurs. Våttkort er en del av Norges Padleforbunds kursstige. Kursansvarlig er instruktør som er godkjent av Norges Padleforbund og er den som må ustede våttkortet.

Kursdatoer:

Onsdag 11/5, 25/5, 8/6, 13/6, 15/6,21/6, 22/6, 6/7, 20/7, 10/8, 24/8, 7/9

Tidspunkt: 17:00-20:00

Introkurset varer i 3 timer og arrangeres fra vårt kurssted på Sørenga.

Pris:Kroner 1050,-. Prisen inkluderer kurs, våttkort og lån av kajakk og kajakk, åre, sprutetrekk og vest. Dersom du ikke er medlem i DNT, gjelder et tillegg på kroner 650,-. Du kan enkelt bli medlem i DNT ved å klikke her.

Oppmøte:

Uavhengig av kursdato så er oppmøtetid klokken 17:00 fra vårt tursenter på Sørenga. Adresse: Sørengkaia 124, 0194 Oslo

Se kart lenger nede på siden.

Utstyr, mat og bekledning:

Personlige klær og utstyr
Vi anbefaler å ta med:

• Våtdrakt og helst egne våtsko, og gjerne gummihette.
  • Stor genser og regnjakke/poncho med hette til å trekke utenpå i pauser.
  • Tørre ullklær til bruk etter padling - og evt. ekstra skift ulltøy og ullsokker hvis du ikke har våtdrakt
  • Håndkle, gjerne pusseskinn-håndkle om du har dette
  • Vanntette pakksekker/poser
  • Solkrem og solhatt
  • Ingen løse smykker eller briller

Trygghet og redninger i kajakk krever bading. For å få best læring og minst frysing anbefaler vi derfor våtdrakt. Alternativt så kan 1-2 lag ull og overtrekksjakke/-bukse også benyttes, men dette blir kaldere. På beina kan man ha ullsokker med sandaler, men unngå sko med snøring. Dersom du har dykkermaske så kan dette være kjekt å ha. Tips! Du kan kjøpe våtdrakt som egner seg for noen få hundrelapper fra butikker som Europris, Lidl og evt. sportsbutikker.

Mat og drikke
Ta med noe å spise og drikke, gjerne også noen energibars, nøtter eller lignende til småpauser.

Annet:

Trenger du noe turutstyr kan dette kjøpes i vår Turinformasjon eller i DNTs Nettbutikken.

Generell informasjon:

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.

SPØR VÅR TURINFORMASJON
Har du spørsmål angående kurset, om kart eller utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vår Turinformasjon.
Telefon: 22 82 28 22, mandag til fredag mellom klokken 08.30 og klokken 16.00 eller på
e-post: turinfo@dntoslo.no.

Booking
For booking, klikk på aktuell dato øverst til høyre.

Kajakk Introkurs i Oslofjorden