X-ung: Newton Camp (13-15 år)

5. oktober 2015
9. oktober 2015
Barn, Ungdom
Turtyper
Arrangement, Basecamp, Fottur, Fjelltur, Hyttetur, X-Ung, Fisketur, Bading, Daltilfjell
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Vestlandet, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene
Dette arrangementet er over!

Bli med å lage is på rekordtid, musikk uten instrument og send raketter til himmels. Bli med på en uforglemmelig høstferie i kjemiens verden!

En uke på Aleksander Grieg betyr en uke fullspekket med lek, lærdom og spennende eksperimenter. Vi skal lage Newtonmat (mat i naturfags ånd), Bygge RAKETTER, lage musikk uten instrumenter, fiske og mye annet kjekt, alle mulighetene sår foran oss; VI HAR NATUREN SOM VÅR LEKEPLASS!
Vennskap er viktig for en bra uke i naturen, i tillegg til alle vi som er med på campen skal vi bli gode venner med Bergsdalens mange fugler og dyr. Vi skal lære å navigere gjennom skogen og på fjellet, kanskje SOVE UTE og kunne være med naturen som en av våre beste venner.
Vi gleder oss til en spennende uke i Bergsdalen!

Tidspunkt: Mandag 5. - fredag 9. oktober

Transport: Felles transport med innleid buss fra Bergen Busstasjon perrong P mandag kl.09.00 til Alexander Grieg hytten. Hjemreise kl.15.00 fredag med ankomst Bergen busstasjon kl.17.00 Mer info blir sendt på epost.

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Mat og losji er inkludert i prisen.

Utstyr: Vindtett jakke og bukse - Regntøy - Lue og votter

Ulltrøye og longs (husk skift) - undertøy (husk skift)

Fleece og ullgenser - Ullsokker og ragger (husk skift)

Gode tursko/fjellsko/ evt. kraftige gummistøvler - Innesko/tøfler

Sovepose/lakenpose - Lommelykt/hodelykt - Toalettsaker

Program:

Mandag:

Vi arrangerer Bli-kjent leker ute. Etterpå pakker vi ut og lager lunsj. Det blir tur med kart og kompass hvor vi samler inn bær og sopp som vi kan bruke til middagslaging. På kvelden starter vi på musikkprosjekt!

Tirsdag:

Den store eksperimentdagen! Vi går rundt på poster å lager morsomme små og store fysikk eksperimenter. Vi skal blant annet lage en stor rakett!!

Onsdag:

Vi lærer om fugler og fuglelyder, lærer om planter som vokser i området og har en utskytningskonkurranse på kvelden.

Torsdag:

Naturvernforbundet tar oss med på tur, vi lærer å "spise naturen" og vi avslutter kvelden med show og musikkprosjekt.

Fredag:

Vi pakker ned og vasker oss ut av hytten. Hjemreise.

Under hele uka har vi mange leker og aktiviteter underveis som pil og bueskyting, slakkline, capture the flag, fisking, kanopadling osv :)

Kan ha med om du ønsker:

Håndkle - Badetøy - Skriversaker - Kompass  - Kniv - Fotoappart- Fiskeutstyr

Se ellers turlagets pakkeliste.

Pris: Medlem kr. 2200,- pr. deltaker, gjelder også barn av TEKNA medlemmer. Pris ikke-medlem kr. 2600,-

Pris BT-kort (BT-kort nummer gir rabatt for en person) 2200 kr (veil kr 2600kr).

Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer reise, mat, overnatting og turledelse.

Vil du fortsette å da på tur uten foreldre? Sjekk ut nettsidene til DNT ung Bergen - turer for og med friluftslivgalne ungdommer: https://www.bergenoghordalandturlag.no/ungdom/
Kart: Turkart: "Kvamskogen og Bergsdalen" 1: 50 000. Kartet kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabattert pris for medlemmer.

Har du spørsmål om turen kan du kontakte Bergen og Hordaland Turlag på telefon 55 33 58 22 eller e-post: silje@bergen-turlag.no