Kremruter i Breheimen - Jotunheimen

2. august 2015
Fellestur, Bretur, Fottur, Fjelltur, Topptur, Hyttetur, Pakketur, Ukestur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Den Norske Turistforening , Fannaråkhytta , Nørdstedalseter , Skogadalsbøen , Sota Sæter
Jotunheimen, Jotunheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Sota Sæter nord i Breheimen er det perfekte utgangspunkt for tur i dette storslagne fjellområdet. Herfra går vi sydover mot Jotunheimen. Det blir turer på bre og overnatting på Norges høyestbeliggende betjente hytte, Fannaråkhytta (2065 moh). Ferden ned den ville Utladalen fører til perlen av en hytte, Skogadalsbøen. Fra Friken med utsikt mot Hurrungane, over fredfylte Vettismorki til utsiktsplatået for Vettisfossen.

TUREN ER DESSVERRE AVLYST!

NOEN STIKKORD:

- Fottur fra hytte til hytte i 8 dager.
- Bo på Norges høyeste hytte, 2068 moh
- Breføring over Fortundalsbreen og Fannaråkbreen
- Skogadalsbøen, den grønne perle
- Oppleve Vettisfossen med fritt fall på 275 m

Dag 1

Ankomst Sota Sæter
Oppmøte ved plattformen på Oslo Bussterminal 20 minutter før avreise. Se på monitor for plattform. Avreise med Nordfjordekspressen kl. 09.30 til Bismo, ankomst kl. 16.28 og videre med ekstrabuss til Sota Sæter (819 moh), ankomst kl. 17.25.

Dag 2 Sota Sæter - Nørdstedalseter
Bratt opp Tverrådalen og videre med brefører over Fortundalsbreen og ned til Nørdstedalseter (937 moh), 7-8 t.

Nørdstedalseter
Opphold Nørdstedalseter. Tur i omegnen, mulig tur til Liabrekulen (1910 moh).

Nørdstedalseter - Sognefjellshytta
Opp Vetledalen, forbi Liabrevatnet, nord for Storevatnet og ned til Bøvertun, 6 t.  Buss kl. 17.15 til Sognefjellshytta (1410 moh), ankomst kl. 17.50.

Dag 5 Sognefjellshytta- Fannaråken
Langs bredden av Prestestinsvatnet og opp til morenen under Fannaråkbreen. Med fører over breen og opp til Fannaråkhytta (2068 m), 4-5 t. Fantastisk utsikt over Hurrungane.
Dag 6 Fannaråken - Skogadalsbøen
Bratt ned fra Fannaråken på vestsiden av breen. Videre ned gjennom Keiserpasset til Skogadalsbøen (833 moh), 5 t. Total 1200 høydemetre nedover, mesteparten på stein.
Dag 7 Skogadalsbøen - Avdalen Gard

Vi følger Utladalen ned til Vettismorki og Ingjerdbu. Bratt sti ned til Vetti Gard (320 moh). Videre på skogsvei langs Folkevegen og bratt opp langs sti til Avdalen Gard, 7 t,  (460 moh).

Dag 8 Avdalen Gard - Hjelle - Hjemreise

Bratt nedover fra Avdalen Gard på stien som er den gamle gårdsveien til Hagaberg og Avdalen. Videre 1,5 km nedover veien over 3 bruer ned til Hjelle, 1,5 t. Ekstrabuss fra Hjelle til Tyinkrysset kl. 12.00, og videre med Valdresekspressen kl. 13.05 til Oslo Bussterminal, ankomst kl. 17.40.

Pris Kr. 8.350,- fra Bismo/Tyinkrysset
Kr. 9.266,-  fra/til Oslo.
Ikke-medlemstillegg kr. 950,-. Bli medlem i DNT.
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, brefører, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag)

t  = Antall timer effektiv gange uten pause

Turkart Breheimen 1:50.000 og turkart Jotunheimen Vest 1:50 000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Les gjerne DNTs årbok fra 2000, "Breheimen", som du bl.a. finner i nasjonalbibiliotekets arkiv.

Se vår:  pakkeliste sommer

Generell
informasjon

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også: viktig informasjon sommer

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

SPØR VÅR TURINFORMASJON
Har du spørsmål angående kurset, om kart eller utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vår Turinformasjon
elefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom kl 08.30 og kl 16.00 eller på
e-post:
turinfo@dntoslo.no.

Ut.no
Generell informasjon finner du på "Hele Norges Turplanlegger", se ut.no.

Booking
For booking, klikk på dato øverst til høyre.

Soloppgang på Fannaråken.

Kremruter i Breheimen - Jotunheimen