NF Veilederkurs Bre (breinstruktørkurs)

9. august 2017 kl. 15:00
13. august 2017 kl. 18:00
Fjellsportinteresserte
Kurs, Brekurs, Instruktørkurs
DNT fjellsport
Breheimen med Jostedalsbreen, Hardangervidda (se kart)
Dette arrangementet er over!

DNT fjellsport arrangerer veilederkurs bre på Jostedalsbreen, 9.-13. august. Veilederkurs (instruktørkurs del 2) er andre og siste del av utdannelsen for å bli NF-godkjent breinstruktør, i henhold til Nasjonal Standard. På DNTs veilederkurs får du også DNTs ambassadørkurs inkludert, og får derfor godkjenning som turleder for vanlige fellesturer, som en del av veilederkurset. Har du deltatt på metodekurs og gjennomført assistentpraksis, er du velkommen på kurs! Det gis rabatt på kursavgiften for medlemmer i DNT ung.

DNT fjellsport ønsker at alle våre kurs og føringsturer på bre og skal være ledet av dyktige og kvalifiserte instruktører, og vi trenger flere breinstruktører.

Å jobbe som instruktør har mange positive sider. Du treffer hyggelige folk som har samme type interesser som deg selv, og som trives utendørs og i fjellet. Du treffer også andre dyktige instruktører både i ditt eget og andre miljøer. Sist, men ikke minst; du får muligheten til å inspirere andre til å drive med spennende og bratt friluftsliv. Høres dette ut som noe for deg, ser vi frem til å motta din søknad om deltakelse på instruktørkurs.

Veilederkurs bre:

Kurset skal bevisstgjøre og forberede deltakerne på den kommende rollen som breinstruktør og veileder i høyfjellet. På kurset blir det gjennomgått pedagogiske tilnærminger til ulike situasjoner på nybegynnerkurs og under føring. Veilederkurset skal også være en praktisk eksamen hvor deltakerne skal vise at de har nødvendig forståelse, kunnskap og egenferdighet innen sikkerhet, sikringsarbeid, bevegelsesteknikk, lederskap og formidling samt vise at de har initiativ og driv nok til å fungere som instruktør eller brefører.

Du finner mer informasjon i Nasjonal Standards kursbeskrivelse og temalister for veilederkurs

Kurssted:

Vi bor på Bretun i Krundalen, og benytter oss av de varierte turmulighetene dette gir.

Opptakskrav:

Gjennomført metodekurs bre (instruktørkurs del 1), og dokumentert minst 6 hele dagers praksis som assistent på brekurs hos NF-godkjent arrangør. Det forventes at kandidatene behersker teknikker og metoder gjennomgått på metodekurset før de begynner på veilederkurset. Veilederkurs må gjennomføres senest sommeren tre år etter gjennomført metodekurs bre.

Pris:

DNT medlemmer kr. 3500,-
Pris for andre: kr. 4500.-
Pris for medlemmer i DNT ung (opp til 26 år): 2500.-
(Prisene er inkludert overnatting, og deltakerne tar med og lager egen mat)

Søknad:

Opptakskravene skal dokumenteres i NF-loggbok , i form av loggskjemaer fra metodekurs og assistentpraksis.
Vurderingsskjemaene sendes sammen med
NF-søknadsskjema til DNT fjellsport via epost: fjellsport@dnt.no.

Spørsmål om søknaden eller kurset kan rettes til DNT fjellsport v/Bodil Bay Schultz på 957 58 905.

Søknadsfrist: Løpende opptak fra 1. juni

Velkommen som søker på DNT fjellsports instruktørkurs!

NF Veilederkurs Bre (breinstruktørkurs)