Vandring og telting i Bærumsmarka (DNT Oslo 26-45 år)

21. mai kl. 10:00
22. mai kl. 18:00
Fellestur, Fottur, Dnt2645, Telttur, Utsiktstur, Bærumsmarka
Vandregruppa, Den Norske Turistforening , DNT Oslo og Omegn
DNT Oslo 26-45
Dette arrangementet er over!

På denne turen går vi to solide dagsetapper og sover natten i telt. Underveis får vi med oss utstiketpunkter på Kolsåstoppen og Brunkollen.

Dato: lørdag 21. til søndag 22. mai (2022)

Turstart: Kolsås T-banestasjon, kl 10:01

Turslutt: Bogstad camping, innen kl 18

Turbeskrivelse:

Dag 1: Lørdag 21. mai 2022

Distanse: 16-18 km (NB ca 800 høydemetere stigning)

Oppmøte på Kolsås T-banestasjon kl 10:01 (ankomsttidspunkt for T-banen). Vi tar en kort presentasjon av deltakerne før vi legger i vei mot Kolsåstoppen og den flotte utsikten herifra. Videre fortsetter vi langs siter nordøstover, til vi krysser veien mellom Haslum og Bærums verk. Turen går videre langs stien i retning Tjærgrashøgda og Brunkollen. Videre vestover etter Skriverberget og deretter nordover til vi når Tjærgrashøgda. Her får vi et nytt utsiktspunkt. Fra Tjørgrashøgda dreiver vi østover forbi Triungsvannet til Abbortjern (Åbortjern). Vi slår leir for natten ved Abbortjern.

Dag 2: Søndag 22. mai 2022

Distanse: ca 10 km

Etter en god frokost og nedpakking av telt fortsetter vi østover og sørover til Østernvann. Herifra østover og nordover, så vi runder nordenden av Bogstadvannet. Etter å ha krysset Sørkedalselva følger vi grusvei og sti til Bogstad gård. Siste etappe går fra Bogstad gård til Bogstad camping, hvor det går buss til Oslo (linje 32 retning Kværnerbyen)

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Pris: Turen er gratis, både for medlemmer av DNT og ikke-medlemmer. Kostnader til transport til og fra turen, samt mat og drikke underveis dekkes av hver deltaker selv.

Pakkeliste:

• Alle deltakere må ta med
    • Egen mat (dvs lunsj og middag lørdag, samt frokost og lunsj søndag).
    • Telt eller hengekøye
    • Sovepose og liggeunderlag
  • Klær til å gå i
  • Hodelykt
  • Varme klær til kvelden (husk at det kan bli kaldt om kvelden i mai!)

Øvrig viser vi til DNT sin pakkeliste for sommerturer. Turleder kan varme opp vann, feks til kaffe og Real turmat for de som vil slippe å bære med egen primus/stormkjøkken. Turlederne har også med kart og kompass, førstehjelpsutstyr og tarp (for hyggeligere camp ved dårlig vær).

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig utlånstjenester som BUA, Hygglo eller finn.no kan hjelp deg - sjekk det ut!

Kart og ruteinformasjon:
Eksempler på kart som dekker hele turruen er Cappelen Damms Oslomarka sommer (1:50 000, CK 41).

Annet og vilkår

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

På denne turen har turleder selv laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er derfor ikke omfattet av lov om pakkereiser. Turen arrangeres av https://vandregruppa.dnt.no/ på dugnadsbasis. Vilkår for deltakelsen finner du her https://www.dntoslo.no/vilkarfordeltagelse/.

Informasjon om turen vil bli sendt alle påmeldte deltakere uken før turstart.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt turleder. Kontaktinfo finner du til høyre på denne siden.

Ofte stilte spørsmål - se vår "faq" om fellesturer.

Turledere:

• Frederik Emil Juul