Vil du bidra som frivillig hjelper på Rubenstur 2022?

Fellestur

Fra dato
24. juli kl. 14:00
Til dato
31. juli kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Rubenstur, Rubenstur2022
Arrangører
DNT Telemark, Klart det går Telemark
Dette arrangementet er over!

Nå har egentlig fristen for påmelding gått ut, men vi åpner for eventuelle etternølere frem til 15. mai.  Vi trenger en til to ekstra frivillige hjelpere og anmoder dere sterkt til å søke, om dere føler at dette kan være noe for dere.  Etter 15. mai vil vi snarlig komme tilbake til hvem som får mulighet til å være med som frivillig hjelpere i år.

Vi søker etter deg som liker friluftsliv, er en engasjert, vennlig og hjelpsom person med gode sosiale egenskaper. Bli med oss og skap de beste opplevelsene for både deltagere og hjelpere i et fantastisk miljø på Hardangervidda.

Årets tur vil gå på vakre Hardangervidda og er tilrettelagt for personer med fysiske funksjonsnedsettelser. Vi går fra Imingfjell turistheim til Solheimstulen turisthytte gjennom flott landskap!

Uke 30, fra søndag 24. juli til søndag 31. juli.  

Å være frivillig hjelper i Rubenstur krever at du har god fysisk og psykisk helse. I tillegg til å bære ditt eget utstyr må du være forberedt på å bære en god del fellesutstyr. Under dagsetappene er hovedoppgaven til hjelperne å bidra til at turfølget kommer seg fram på en trygg og god måte utfra deltakernes funksjonsnivå. Dette innebærer blant annet støtte og hjelp ved elvekryssinger og ved annet behov, tilsyn med deltageres velbefinnende og bæring av fellesutstyr i tillegg til eget utstyr. I leir bistår hjelperne med oppsett og nedrigging av telter, matlaging og andre praktiske fellesoppgaver i tillegg til å gi deltakerne en hjelpende hånd der det trengs. Man må være innstilt på en intens uke med lange dager, der man ved behov også må være klar til å hjelpe deltakere om natten. En hjelper må være positiv, utadvendt og bidra til et godt team hvor det psykososiale samspillet har høyt fokus. 

Hvordan blir man hjelper?
Du trykker på Meld deg på knappen til høyre på denne siden, svarer på noen spørsmål og sender inn. På grunn av mange søkere må vi sette det opp som en søknadsprosess. Det er 10 plasser. Informasjon vil deretter komme på mail etter søknadsfristen har gått ut om hvem som har vært så heldige å få en av årets plasser. 

Rute: Imingfjell – Solheimstul (14 km)

Kart:  Hardangervidda Sør Øst 1:60 000 

Årets Rubenstur kommer vi til å holde oss i en høyde rundt 1100 moh, på vekseslvis sti og traktorslepe. På turen passerer vi flere små vann, og har mange små nuter vi kan bestige. Vi legger i utgangspunktet opp til å gå litt hver dag, men noen etapper er så korte at vi kan vurdere å gå lengre noen dager dersom vi ønsker en hviledag.

Dag 1

Etter overnatting på Imingfjell Turisthytte kjører vi 4 km til turstart. Løypa starter med en traktorvei som gradvis går over i en sti. Etappen er ca 3 km fram til Buvatn.

Dag 2

Starter dagen på en sti langs Buvatn. Etappen går slakt oppover i drøye 2 km og leir ved Skåli.

Dag 3

Dag 3 blir en kortere dag med 1.6 km tur fram til «Mjågevatn Beach», og deler av ruta går på traktorvei. La oss håpe på godt bade- eller fiskevær.

Dag 4

Dagen starter med en litt bratt stigning langs traktorvei, før det går rolig nedover. Etappen er drøye 2 km

Dag 5.

På denne dagen er stien relativt flat og fin. I ca 2 km får vi en fantastisk utsikt vestover vidda. 

Dag 6

Siste etappe er hele 4,5 km lang nedstigning mot Solheimstulen. Dersom det er god vannføring i fjellet har vi på dag 5 mulighet for å gå noe lengre, for å korte ned etappen på dag 6.

Kontaktinformasjon: