Rubenstur 2022, åpen påmelding for potensielle etternølere frem til 1. april

Fellestur

Fra dato
24. juli kl. 14:00
Til dato
31. juli kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Funksjonshemmede
Turtyper
Fellestur, Fottur, Rubenstur2022, Rubenstur, Telemark, Hardangervidda
Arrangører
DNT Telemark, Klart det går Telemark
Dette arrangementet er over!

Vi har åpnet for eventuelle etternølere som ikke rakk eller fikk meldt sin interesse for å være med innen tidsfristen.  Nå påmeldingsfrist er 1. april 2022.  

Bli med på Rubenstur 2022!

Turen vil gå på vakre Hardangervidda og er tilrettelagt for personer med fysiske funksjonsnedsettelser. Vi går fra Imingfjell Turistheim til Solheimstulen turisthytte gjennom flott landskap.

Uke 31, fra søndag 24. juli til søndag 31. juli.  

Rubenstur passer for:
Å være deltaker på Rubenstur krever at du er gående og kan tilbakelegge tre til fem kilometer i løpet av en dag. Det kan være lurt å bruke gåstaver (eller andre hjelpemidler du er fortrolig med). Du må kunne bære din egen sekk med personlig utstyr som tøy, sovepose, liggeunderlag og annet utstyr som du trenger på tur. Det kreves altså at du må være mest mulig selvhjulpen på turen. Du vil likevel få støtte ved behov (for eksempel over bekker og kronglete partier) og hjelp til praktiske ting du ikke klarer selv - og fellesutstyr bærer du kun dersom du har overskudd til det. Du må være klar over at en uke på fjellet kan være krevende både psykisk og fysisk. Det er derfor viktig å være godt trent før turen, så orker du mer også mentalt! Du må være positivt innstilt og bidra til et godt turfellesskap. 

Hvordan blir du med? 
På grunn av mange søkere må vi sette det opp som en søknadsprosess. Det er 10 plasser. Meld deg på og svar på spørsmålene som kommer opp. Informasjon vil deretter komme på mail etter søknadsfristen har gått ut om hvem som har vært så heldige å få en av årets 10 plasser. Dersom du har utfordringer med å svare skriftlig kan du ta kontakt med Tore Blaschek, som er ansatt i DNT Telemark, på tlf 911 70 936. 
Egenandel for turen: 3000kr for ikke-medlemmer, 2500kr for medlemmer

Rute: Imingfjell – Solheimstul (14 km)

Kart:  Hardangervidda Sør Øst 1:60 000 

Årets Rubenstur kommer vi til å holde oss i en høyde rundt 1100 moh, på vekseslvis sti og traktorslepe. På turen passerer vi flere små vann, og har mange små nuter vi kan bestige. Vi legger i utgangspunktet opp til å gå litt hver dag, men noen etapper er så korte at vi kan vurdere å gå lengre noen dager dersom vi ønsker en hviledag.

Dag 1

Etter overnatting på Imingfjell Turisthytte kjører vi 4 km til turstart. Løypa starter med en traktorvei som gradvis går over i en sti. Etappen er ca 3 km fram til Buvatn.

Dag 2

Starter dagen på en sti langs Buvatn. Etappen går slakt oppover i drøye 2 km og leir ved Skåli.

Dag 3

Dag 3 blir en kortere dag med 1.6 km tur fram til «Mjågevatn Beach», og deler av ruta går på traktorvei. La oss håpe på godt bade- eller fiskevær.

Dag 4

Dagen starter med en litt bratt stigning langs traktorvei, før det går rolig nedover. Etappen er drøye 2 km

Dag 5.

På denne dagen er stien relativt flat og fin. I ca 2 km får vi en fantastisk utsikt vestover vidda. 

Dag 6

Siste etappe er hele 4,5 km lang nedstigning mot Solheimstulen. Dersom det er god vannføring i fjellet har vi på dag 5 mulighet for å gå noe lengre, for å korte ned etappen på dag 6.

Kontaktinformasjon: