Grønn Fredag 2021 DNT ung Bergen

Arrangement

Dato
26. november kl. 17:00 - 21:00
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag , DNT fjellsport Bergen
Turkode
525
Dette arrangementet er over!

Har du en delvis slitt ryggsekk? En litt for stor allværsjakke? Eller kanskje et par fjellsko du aldri bruker? Da har vi arrangementet for deg! 🥳

DNT ung arrangerer igjen Grønn Fredag – en motpol til kjøpepresset på Black Friday. Årets Grønn fredag blir et brukmarked for frilufts- klær og utstyr, her kan du enten stille opp selv eller levere inn utstyr og selge mot betaling i Vipps. DNT ung og POW Norge står bak «Miljøvettreglene», som er enkle tips til hvordan du kan drive med friluftsliv på en mer miljøvennlig måte. Enorme mengder sports- og friluftsutstyr kastes, og vi ønsker å oppfordre til langtidsbruk av alle produkter som kjøpes.

Fredag den 26. november inviterer vi deg derfor til å bli med til å ta vare på miljøet ved å gi friluftsutstyr og -klær og et nytt liv!
Arrangementet finner sted på Kvarteret, nærmere bestemt Speilsalen. Vi holder dørene åpne fra 17-21.

Du kan levere inn utstyr i løpet av uka før som skal selges, dvs. fra mandag 22.11 til torsdag 25.11. Det blir i tidene 09:00-16:00 til de ansatte på turlaget. Butikken vår ligger i Tverrgaten 4 på Marken. Merk at butikken holder åpent til 18:00 på torsdag. Etter stengetid på onsdag og torsdag vil det være frivillige fra DNT ung som tar imot utstyr, frem til kl 20:00. Du går rundt bygget og ringer på på baksiden. Hvis du ikke finner frem kan du ringe Elise på 48602394.

Frist for å hente utstyr som ikke ble solgt er tirsdag 30.november kl 16.00 i Tursenteret. Utstyr som blir igjen går til BUA. Hos BUA kan man låne utstyr i stedet for å kjøpe. De har som mål å få særlig unge ut i friluftslivet, men uten å øke forbruket. Barn og unge kan dermed prøve varierte former for aktivitet uten å være avhengig av foreldrenes lommebok! Mer info: https://www.bua.io/ Hvis en ønsker å gjøre rene donasjoner er det mulig å ta direkte kontakt med bua. Det er også mulig å lese seg opp på nettsiden deres, gå til: https://www.bua.io/om-oss, og les under "Søtt vårt arbeid".

Hvordan fungerer Grønn Fredag?
Konseptet fungerer som følger: Du selger utstyret ditt ved at vi klistrer en lapp på produktet med pris og ditt telefonnummer, slik at kjøperen kan vippse deg penger. Du bestemmer prisen selv, og kan velge om du ønsker å være der på kvelden om en kjøper for eksempel skulle lure på noe vedrørende ditt produkt. Les mer om Grønn Fredag på dnt.no/grnn-fredag og miljøvettreglene på dnt.no/miljovett, og husk miljøvettregel nummer 2: Sats på opplevelser, ikke utstyr. 💚

PS. Dersom du ikke har mulighet til å komme innom turbutikken for å levere varene dine er det mulig å levere dem den 26.11 mellom kl 16 og 17 på Kvarteret før arrangementet starter.

Kontaktinformasjon: