Kajakktur i Telemarkskanalen

Fellestur

Fra dato
5. august kl. 08:00
Til dato
7. august kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Padletur, Telemarkskanalen, Aktivitet Kajakk
Arrangører
DNT Padling Tønsberg og Omegn, Den Norske Turistforening , DNT Aktiv Tønsberg og Omegn , DNT Tønsberg og Omegn , DNT Vestfold
Turområde
Telemark - Lifjell (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vi inviterer til en uforglemmelig padletur i Telemarkskanalen. Med ferge opp og padle nedover.
 

Avreise fra Skien med M/S Henrik Ibsen fredag 5. august kl. 08.10. Vi går av ved Fjågesund brygge i Flåvann. Når vi er klare med kajakkene padler vi over til Kilen feriesenter hvor vi skal overnatte i hytter den første natten. Her samler vi oss for middag/sosialt samvær og for å bli bedre kjent med de andre deltakerne. Vi blir maksimalt ti deltakere og 2 turledere.

Lørdag morgen padler vi ut fra feriesenteret og setter kursen over Flåvann og videre ned i kanalen og slusene. En stk. slusepassering er inkludert i prisen. Ønsker du å være med i flere, må det betales utenom (200 pr. sluse). Det er frivillig å bli med i slusene der det passer seg for gruppen, men det er tidkrevende og avhengig av ledig plass i slusene. Vi kommer derfor til å bære/trille kajakkene forbi de fleste slusene underveis og vi tar pauser i forbindelse med disse passeringene. Det er enkelt, spesielt når vi hjelper hverandre. Traller er å låne ved alle sluser og du behøver ikke å ta med dette på turen.

Andre overnatting skjer ved Lunde camping i eget telt. Middagen inntas på en av stedets serveringssteder (inkl. i prisen).

Søndag padler vi ned til Norsjø og over dette lange vannet. Deretter ned gjennom flotte omgivelser i kanalene til Skien. Det er en lang tur og det kan være tungt over Norsjø om været ikke er på sitt beste. Vi vurderer derfor om vær og om deltakernes lyst er godt nok til å gjenomføre denne etappen. Det er uansett mulig å avslutte turen ved Ulefoss om man ønsker det. 

Det er et krav at deltaker har våttkort (minimum grunnkurs) og har rimelig god utholdenhet. Det blir mange timer i kajakken på padledagene (anslagsvis 6-7 timer i moderat tempo). Det er ikke teknisk vanskelig å padle i kanalen, men lengden på turen gjør den utfordrende om det er mye vind, spesielt den siste etappen. 

Deltakerne må ha med egen mat/drikke på turen utenom lørdagens middag, samt telt og sovepose.

Det anbefales å benytte en kajakk du kjenner godt, men vi har også kajakker med grunnutstyr til leie (kr. 500,00). Kajakkene kjøres samlet på henger til utgangsstedet ved Fjågesund.

Kajakktur i Telemarkskanalen

Vi inviterer til en uforglemmelig padletur i Telemarkskanalen. Med ferge opp og padle nedover.   Avreise fra Skien med M/S Henrik Ibsen fredag 5. august kl. 08.10. Vi går av ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Mona Skjæggestad
  • Svein Olsen