Grunnleggende turlederkurs + ambassadørkurs

Kurs

Fra dato
29. august 2020 kl. 10:00
Til dato
30. august 2020 kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Turtyper
Kurs, Turlederkurs,
Arrangører
DNT Vestfold, DNT Horten , Holmestrand og Omegn Turistforening , Larvik og Omegns Turistforening , Sandefjord Turistforening , Tønsberg og Omegn Turistforening
Turområde
Oslofjorden, Vestfold, Skrim og Luksefjell (se kart)
Dette arrangementet er over!

Ønsker du å bli turleder i Den Norske Turistforening og dele turgleden med flere? Dette er et nyttig og nødvendig kurs for alle som vil lede våre turer. Dette er også et kurs som ligger til grunn for de som vil gå videre på DNT's sommerturlederkurs for å kunne lede turer i høyfjellet.  

Tema for kurset

Du vil lære om turlederrollen, turplanlegging, kartkunnskap, orientering, riktig bekledning og hvordan spre glede og motivasjon blant deltakerne på tur. Kurset veksler mellom teori og praktiske øvelser med utgangspunkt fra en hytte i Vestfoldmarka. Dette er et 16-timerskurs fra lørdag morgen til søndag ettermiddag med én overnatting innlagt.

Opptakskrav

Kursene er åpne for alle medlemmer fra 16 år. Vi ser gjerne også at du har litt kjennskap til å fedes ute i skog og mark. Kart og kompass vil du lære på kurset. Deltakerne som fullfører kurset vil få deltakerbevis og registreres i turlederdatabasen. Om du ikke har ambassadørkurset kan du melde deg på likevel, og skrive at du mangler det i kommentarfeltet. Vi setter opp et kurs om nødvendig for å få dere gjennom! 

Praktisk:

Kurset holdes Vestfoldmarka i nærheten av Merkedammen, et flott skogområde mellom Svarstad og Høyjord med skogsbilveier, merka stier og fine hytter. Overnatting blir på Tønsberg og Omegn Turistforenings flotte hytte Hoggerstua på Lindsverkseter. Det er mulig å sove inne på hytta i seng/madrass, eller utenfor hytta i hengekøye e.l. Vi lager felles middag, og informasjon om øvrig mat kommer nærmere kurset.

Påmelding
Forhåndspåmelding på nett, rød knapp til høyre. Påmeldingsfrist er 24 august.

Bekreftelse og mer informasjon sendes deltakerne fortløpende etter påmeling eller påmeldingsfrist.

Pris: medlem i DNT/ikke medlem kr. 1200/1800,-. 

Prisen inkluderer: instruksjon, turlederbok, overnatting, middag lørdag og frokost m/niste søndag. Kursavgiften kan søkes dekket av din lokalforening. Ofte blir den dekket mot at du leder turer for din forening, og refunderes som regel i etterkant.

Ved avmelding:

Ved avmelding inntil 7 dager før kursstart beholdes et administrasjonsgebyr på 300,-. Mellom 3 og 7 dager beholdes halve beløpet, og ved avmelding nærmere enn 3 dager beholdes hele beløpet.

Grunnleggende turlederkurs + ambassadørkurs

Ønsker du å bli turleder i Den Norske Turistforening og dele turgleden med flere? Dette er et nyttig og nødvendig kurs for alle som vil lede våre turer. Dette er også et kurs ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Øystein Bjarne Skjærvik
  • Ragnar Standal