Byfjellstrimmen, RUNDEMANEN PÅ STI FRA SVARTEDIKET, Rolig/Moderat tempo

Fellestur

Dato
8. mars kl. 11:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte torsdagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turbeskrivelse: Vi går til Rundemanen på sti. Vi tar av fra grusveien langs Svartediket like før veien deler seg, og går på sti hele veien opp til Rundemanen. Her tar vi en rast, før vi går over Blåmanen og videre ned til Fjellhytten, før vi returnerer til utgangspunktet via Knatten. Det er kjekt med alle grusveiene vi kan gå på i byfjellene, men denne turen går bare på grus der vi ikke kan unngå den. Du får være med på en annerledes tur til Rundemanen, i flott terreng. Det vil være våte partier, så husk gode tursko. Pausen tar vi på Rundemanen, så husk sitteunderlag.

Trasé: Årstadveien - Kobbeltveit - Rundemanen - Blåmanen - Fjellhytten - Knatten - Årstadveien

Turledere: Lise Sørfonn (tlf. 92899457), Kari Litleskare (tlf. 48023005)

Oppmøte: Bommen ved Svartediket (se kart)

Kollektivtransport: Buss 2, 3, 11

Parkering: Det er parkering langs veg i området, og en parkeringsplass i front av demningen. Soneparkering, gratis søndag. Registrer parkeringen i parkeringsappen.

Stigning: Ca. 600 hm

Distanse: Ca. 10 km

Varighet: Ca. 5 timer

Gradering av turen: Middels

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook