Tinderangling til Holmshornet

Fellestur

Dato
29. august 2020 kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Klatretur, Topptur, Tinderangling, Fjelsport
Arrangører
DNT fjellsport Sunnmøre, DNT Sunnmøre
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Det er ingen enkle ruter til Holmshornet.

Det er ikke den høyeste i området rundt Sæbø med sine 1198 moh. Men det må da være en av de flotteste rangleturene ved Hjørundfjorden!

Du skal være høydeskrekk og ved godt mot. Godt vær hjelper også bra på. Liker du en liten utfordring på tur kan denne vurderes. Men dette er ikke turen for alle.. På denne turen trenger vi tørt fjell, og du må ha erfaring med lange tunge turer, og ikke minst være komfortabel med utsatt og eksponert klyv.

Turen starter bratt 1200 hm opp Skondalen i en samenghengend motbakke fra Sæbø til skaret før Dalegubben, og der starter ryggen.  Vider følger en utrolig flott rangling på en til tider svært eksponert egg. Vi følge den lange eggen mot Miendalstind og videre mot Holmshornet. På veien mot Miendalstind må vi over flere utfordrende klyvepunkt. Fra det laveste punktet mellom topp 1226 og Holmshornet følges en smal men enklere egg til topps . Der vi møter en helt fantastisk utsikt, og kan se rett ned i fjorden. Fire topper over 1000 moh kan vi skryte på oss på turen. Mange timer, høydemeter og svettedråper. Før vi returer samme vei og avsluttet med et sjøbad på Sæbø.

Erfaring med eksponert tinderangling er en forutsetning for deltakelse.

Det er 8 deltakerplasser på denne turen.

 

Tinderangling til Holmshornet

Det er ingen enkle ruter til Holmshornet. Det er ikke den høyeste i området rundt Sæbø med sine 1198 moh. Men det må da være en av de flotteste rangleturene ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Espen Larsen Mikkelborg
  • Elisabeth Hovland
  • Pernille A Eriksdatter Giske