Landsmøtetur nr 7: FOLGEFONNA -Sørfonna på langs.

10. juni kl. 09:00
11. juni kl. 20:00
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Fellestur, Bretur, Fjelltur, Helgetur, Hyttetur, Skitur,
Haugesund Turistforening, Den Norske Turistforening
Folgefonna (se kart)
2020-7
Dette arrangementet er over!

Folgefonntur fra Sunndal til Vintertun, med overnatting på Fonnabu.

Buss fra Haugesund, Flotmyr, onsdag kl. 09.00 via Odda til Sundal ved Mauranger. Turen starter til fots (7 moh.), opp Keiser Wilhelms ridesti til Breidablikk (1300 moh.), hvor vi forhåpentlig kan ta på oss skiene. Vi går videre til Fonnabu (1449 moh.) for overnatting. Det blir lagt opp til felles middag.

Blir det fint vær, står vi tidlig opp og får med oss soloppgangen på Folgefonna. Vi vil da, etter frokost, gå videre til Folgefonnas høyeste punkt (1661 moh). Videre ned til Vintertun. Blir ikke været bra, krysser vi fonna mot øst og kommer ned til Tokheim i Odda. Her er bratt nedkjøring.

Nede ved veien plukker bussen oss opp og kjører oss til Haugesund.

En må huske å ta med nok brødmat til over ett døgn, og lakenpose til å sove i. Det er stor stigning på turen som derfor må anses som fysisk krevende. Det stilles også krav om fjellski og brukbare skiferdigheter.

Kart: 10030 Folgefonna og 10023 Etne

Bindende påmelding på nett innen 28. mai: Antall deltagere: maks 15

Pris: 1 800 kr. Inkluderer buss, overnatting og mat.

Landsmøtetur nr 7: FOLGEFONNA -Sørfonna på langs.

Folgefonntur fra Sunndal til Vintertun, med overnatting på Fonnabu. Buss fra Haugesund, Flotmyr, onsdag kl. 09.00 via Odda til Sundal ved Mauranger. Turen starter til fots (7 moh.), opp Keiser Wilhelms ridesti til ...