Landsmøtetur nr 5. Halve Gullruta - 3 dager

11. juni kl. 14:00
Fellestur, Fottur, Landsmøte
Haugesund Turistforening, Den Norske Turistforening
Etne- og Saudafjellene (se kart)
2020-5

Vi samles ved E-134 ved busstoppet for Haukeliekspressen, ved Kjøpesenteret i Etne. Først i private biler til Hardeland, så på T-merket sti. Denne ruta er litt spektakulær ved at en må klatre i noen stiger som er boltet fast i fjellet. Men det er god sikring, ikke skummelt og utrolig vakkert om en snur seg og ser utover Stordalen.  Vi går til Løkjelsvatnhytta for overnatting. Her slår oss vi sammen med de som startet tidligere på Gullruta. Turkoordinatorer følger turen. Ca 2 timer gangtid.

Det er også mulig å få en kveldstur fra Løkjelsvatnhytta til Nibbene like ved hytta, eller til Flokatveitnuten ca 40 min hver veg. Løkjelsvatn er oppdemmet, og noe nedtappet for tiden på grunn av arbeid med ny og mer effektiv kraftstasjon.

Dagn etter går turen videre til Olalia Fjellstove for siste overnatting (ca 5 - 6 timer). Vi starter på snaufjell og svaberg, og går nedover til bjørkeskogen møter oss like før Olalia. Stien snor seg mellom en mengde vann, stedvis og på anleggsvei. Det er mye ørret i vannene, men det kreves fiskekort. Kanskje kommer det til nye turdeltakere denne kvelden også, om noen kun vil se og oppleve vår flotte hytte Olalia Fjellstove. Disse blir med oss på resten av turen, og er påmeldt på tur nr 6.

Siste dag er det er kort tur på sti, traktorveg og veg til Oppheim (ca 2 timer) Herfra tar vi rutebuss til Haugesund og Landsmøte 2020.

Pris: Oppgjør via hyttebetalingsapp på hver hytte.

Landsmøtetur nr 5. Halve Gullruta - 3 dager