Grunnleggende turlederkurs for ungdom (16-26 år)

Kurs

Fra dato
14. mars kl. 10:00
Til dato
15. mars
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Ungdom, Dntung, Byfjellene, Dntungbergen
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
413
Dette arrangementet er over!

Har du lyst til å lede turer for og med ungdom? Liker du å være ute på fjelltur sammen med andre? Utforske nye stier og turområder i Bergen og på Vestlandet? Som turleder i DNT ung Bergen får du være med å lede masse flotte turer og bli med på spennende kurs. 

Grunnleggende turlederkurs utgjør de to første modulene i DNTs turlederutdanning. Etter endt kurs er du kvalifisert til å lede dagsturer i nærmiljøet og gir utgangspunkt for opptak til sommerturlederkurs (modul 3). For å ta kurset må du ha litt generell turerfaring fra tidligere (for eksempel vært på tur med DNT ung før), samt et ønske om å dele din turglede med andre.

Kurset består av en obligatorisk kurshelg og en frivillig førstehjelpshelg. Kurset blir vurdert med bestått/ikke bestått

Etter endt kurs skal deltagerne ha:
-  God praktisk og teoretisk kunnskap om turledelse
-  God generell turkunnskap
-  God kunnskap om turutstyr, turbekledning og mat/drikke på tur
-  Grunnleggende orienteringsferdigheter
-  Grunnleggende førstehjelpskunnskap

Det anbefales sterkt at en har erfaring med kart og kompass fra før.

Hvem passer kurset for? For deg som ønsker å bli aktiv turleder i DNT ung. Nedre aldersgrense er 16 år. Har du mye erfaring fra turer tidligere, men ikke fylt 16 år enda? Ta kontakt, så kanskje finner vi en løsning for deg. Turlederkurset vil foregå i Byfjellene rundt Bergen. 

Amsasadørkurs i forkant   3 timers innføring i DNT/ Bergen og Hordaland Turlag som organisasjon. Kurset gjennomføres i Bergen og Hordaland Turlags lokaler i Marken. Det er satt opp ambassadørkurs for ungdommer 12. mars. Ved påmelding på dette grunnleggende turlederkurset har du obligatorsik påmelding til ambassadørkurset 12. mars og trenger ikke melde deg på til det også! Les mer om ambassadørkurset 12. mars her. 

Oppmøte turlederkurs lørdag 14. mars: kl.10.00 lørdag  (Mer info kommer om sted)

Hjemreise: kl.18.00 søndag

Kursplan: Se veiledende modulplan her. 

Anbefalte nettsider og litteratur for mer innsikt og kunnskap:
Bergen og Hordaland Turlag sin årsberetning
Bergen og Hordaland Turlag sine nettsider
Turistforeningen sine nettsider
Brosjyrer om de ulike aktivitetstilbudene; Barnas Turlag, DNT Ung, DNT Fjellsport Bergen, Byfjellstrimmen, Aktiv til 100, Trilleturer, turområder med mer. 
Les mer om Lov om friluftslivet 
Les mer om allemannsretten.
Gjør deg kjent med turisforeningens turplanlegginsverktøy - UT.no
OPPTUR Hordaland - en flott turbok med noen av de fineste turene i Hordaland
OPPTUR Bergen - en flott turbok for Bergen
Turbok for Bergenshalvøyen
Byfjellene: mangfold og hytteliv
Vilt, vått og vakkert 1890 - 2005 (BHT historie)
Vil, vått og vakkert 2006 - 2015 (BHT historie)

Førstehjelpskurs
Førstehjelpshelg med instruktører fra Røde Kors. Undervisningen foregår i Røde Kors sine lokaler i Åsane, kl. 10 - 18 begge dagene. Denne helgen er frivillig å delta på, og vi anbefaler alle grunnleggende turledere til å delta. Ønsker du å søke sommerjobb som leirleder er det obligatorisk å ta førstehjelpskurset. For de som vil søke på sommeturlederkurset til DNT ung Bergen er gjennomført førstehjelpskurs obligatorisk. 

Generelle vilkår: Les generelle vilkår før du melder deg på turen.

Utstyr: se pakkeliste for sommerfjellet. Alle må ta med kart (Dette får dere på ambassadørkurset) og kompass, varm sovepose, vindtett og vanntett jakke og bukse er et must, fjellstøvler og en god sekk. Ha litt ekstra plass i sekken til fellesutstyr og fellesmiddag. 

Mat: Hver enkelt deltaker må ta med drikke og en solid matboks til niste lørdag og søndag, samt frokost søndag. Middag lørdag er inkludert i kursavgiften. Spesialkost besørges av hver enkelt deltaker. 

Pris: For ungdom 16-26 år medlem kr 600,-. Hele beløpet refunderes etter at du har ledet 4 turer for DNT ung Bergen. Det kreves medlemskap for å delta på dette kurset. Meld deg inn her, dersom du ikke er medlem. For deltakere som senere deltar på DNT ung's sommerturlederkurs, refunderes også denne kursavgiften etter 4 sommerturer for DNT ung Bergen.  

Prisen dekker ambassadørkurset og grunnleggende turlederkurs, kart, turlederboka, kursmateriell, instruksjon, middag lørdagskveld og overnatting på en byfjellshytte. Ta med egen brødniste til lørdag, samt til frokost og lunsj søndag. 

Spørsmål? Mer informasjon kan du få ved henvendelse til Bergen og Hordaland Turlag på epost bht@dnt.no  eller tlf. 55335810

Kontaktinformasjon: